ДЖОК ПОЛФРИЙМАН ИСКА ОТ СЪДА ДА ВЪЗОБНОВИ ДЕЛОТО ЗА УБИЙСТВОТО НА АНДЕРЙ МОНОВ

Автор: 5 GmediA 12:05, 3 юни 2020

Адвокатът на Джок Полфрийман Калин Ангелов е входирал молба до главния прокурор Иван Гешев с искане за възобновяване на делото, по което той бе подсъдим – за убийството на студента Андрей Монов, съобщи БНТ.

Австралиецът бе осъден на 20 години затвор за престъплението, извършено в центъра на София.

Миналата година обаче той бе освободен от Софийския апелативен съд – 6 години и половина преди изтърпяване на пълното наказание.

В молбата до Иван Гешев, която е входирана на 1 юни, се иска анализ на запис от камера, който според адвокат Ангелов е бил анализиран погрешно по време на съдебната фаза.

Джок Полфрийман не е съгласен, че е убил Андрей Монов умишлено и по хулигански подбуди и твърди, че става дума за неизбежна самоотбрана.

Освен това се изказват съмнения, че свидетелите – приятели на Андрей Монов са затаили истина пред съда, а експертизата на записите е манипулирана.

Адвокат Калин Ангелов твърди, че Джок Полфрийман все още е в България и не е отпътувал за Австралия. Има заповед за експулсирането му от страната, за която обаче текат процедури.

Ако молбата му за възобновяване на делото за убийството на Андрей Монов от първата инстанция бъде уважена вероятно ще остане у нас, за да участва лично в процеса.

Общо гласували: 19

Анкета

КЪДЕ ЩЕ ПОЧИВАТЕ ТОВА ЛЯТО?
На море в чужбина
13 гласували / 68.42%
Няма да почивам
4 гласували / 21.05%
На море в България
2 гласували / 10.53%