ГОРЕЩО ОТ ПЛОВДИВ: ФАМИЛНИ ИГРИ - ПЛЕМЕННИКЪТ НА ПЕТЪР СТОЯНОВ НА ИЗБИРАЕМО МЯСТО В ЕВРОЛИСТАТА!?

Автор: 5Gmedia , 10:18, 20 март 2019

Минути след като стана ясно, че ГЕРБ и СДС са се договорили за обща евролиста и че премиерът Борисов е "наредил" на СДС да се дадат две избираеми места в нея, общински съветници от Пловдив коментираха пред 5GMedia:

"А тия ГЕРБ и СДС щом са се разбрали за евроизборите, значи нашият зам.кмет Стефан Стоянов, племенник на Петър Стоянов ще бъде в избираемо място. Още в края на миналата година тук се говореше за това. Явно договорките между Румен Христов и Бойко Борисов не са от вчера. Пореден член на династията Стоянови отива в Брюксел"

Стефан Стоянов е син на Емил Стоянов, брат на президента Петър Стоянов. Стефан Стоянов е заместник-кмет на Пловдив с ресор “Oбразование, бизнес развитие, европейски политики и международно сътрудничество”. Член е на ГЕРБ.

Той е отговарял и за културата на Стария град, както и е бил председател на Фондация "Пловдив 2019" - за представянето на Пловдив като европейска столица на културата, но е отстранен и от двете дейности от кмета Иван Тотев. Според източници от кметството Стефан Стоянов "не е любимец на пловдивските сили на ГЕРБ - Менда Стоянова и Иван Тотев, но Петър Стоянов здраво натиска за него"

Баща му, Емил Стоянов също е свързан тясно с Брюксел и евроструктурите - той беше евродепутат от 2009 до 2012 г., от групата ЕНП/ГЕРБ. Той внезапно напусна евродепутатското място в края на 2012 г. с мотив: лични причини. Емил Стоянов беше собственик на тв "Европа", още през 2009 г. продава 50% от акциите на телевизията на австрийска компания, която се представлява от Карл фон Хабсбург-Лотринген, който става председател на Съвета на директорите.

Тогава Plovdiv Online съобщава: Така ГЕРБ остава без телевизия, на която да разчита изцяло, защото редакционната политика на тв "Европа" ще се решава от въпросния фон Хабсбург, родственик на династията на Хабсбургите. Договорът е подписан и 50% от акциите вече са собственост на Стевиа Комюникейшънс. Телевизията ще има двама изпълнителни директори - Любомир Попов и Мартин Минчев, които ще представляват интересите на двете страни. Австрийската медийна компания е част от европейската медийна група Altelys.  

През 2016 г. Емил Стоянов окончателно напуска ръководството на тв "Европа" и публично оповестява, че ще се занимава отново с медийни проекти - но вече в Брюксел.

Последни новини

Общо гласували: 85

Анкета

ЩЕ ГЛАСУВАТЕ ЛИ НА ПОРЕДНИТЕ ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ ЗА ПАРЛАМЕНТ?
Да
77 гласували / 90.59%
Не
7 гласували / 8.24%
Все още не съм решил(а)
1 гласували / 1.18%