ПРЕМИЕРЪТ БОРИСОВ: ВИРУСЪТ НЕ Е ТОЛКОВА СВИРЕП В МОМЕНТА, НО НЕ ВСИЧКО Е ПРИКЛЮЧИЛО

Автор: 5 GmediA 13:37, 11 юни 2020

Това, което сме обещали на варненци, го правим. Булевард „Васил Левски“ стана чудесен и чувствително облекчи трафика в града. АМ „Хемус“ се строи на пълни обороти - много бързо и в срок. Активно работим и по изграждането на скоростния път Ботевград – Мездра в най-тежкия участък. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на инспекция на нови инфраструктурни обекти във Варна.

"Нарастват случаите на заболели от коронавирус, но се движим в границата на риска. Ситуацията в страната е под контрол. Умолявам хората да не си мислят, че е всичко е приключило и ги призовавам да пазят възрастните. Да, радостното е, че не е толкова свиреп в момента вирусът, много хора го прекарват сравнително леко, оздравяват, оздравелите са ни много повече", каза още Борисов.

Икономиката обаче все още буксувала заради вируса.

„Докато не тръгне френската икономика, немската икономика трудно ще се възстановят, защото това са близо 250-300 завода, които в момента работят на минимални обороти”, коментира Борисов.

Процесът по влизане в еврозоната нямало да се забави заради пандемията.

„Продължаваме да прибираме стотици милиони от КТБ и от други фондове, които бяха изнесени, а в същото време Банковият съюз гарантира това да може да се случи. Затова е този контрол на Европейската централна банка. За банковата ни система това е изключителен успех и дисциплина, и гаранции за вложителите в банките”, каза Борисов.

А за заявката на обвиняемия Васил Божков за нов политически проект, Борисов беше лаконичен.

„Толкова политически проекти има, че ще си загубя времето да отговарям. Демокрация е. Какво ме интересува на Божков проекта", отсече той.  „Не съм чел писмото на Валентин Златев, аз имам работа, не съм като вас", заяви още той.

 

 

Последни новини

Общо гласували: 37

Анкета

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ ПРЕДПРИЕТИТЕ ОТ МОН МЕРКИ СРЕЩУ COVID-19 В УЧИЛИЩАТА?
Дори ми се струват прекалени
15 гласували / 40.54%
Да, напълно
14 гласували / 37.84%
Не, предпочитам дистанционно образование за децата си
7 гласували / 18.92%