ПРЕМИЕРЪТ БОРИСОВ ЗА СКАНДАЛНИЯ ЗАПИС: НЯМА ЛОША РЕКЛАМА, ПОДОБЕН ФАЛШИВ ЗАПИС ИМАШЕ И ЗА ПРЕЗИДЕНТА ПУТИН

Автор: 5 GmediA 11:47, 15 юни 2020

Няма лоша реклама – да пишат и да говорят каквото искат. Така премиерът Бойко Борисов коментира скандалния запис, в който глас, приличащ на неговия, си служи с нецензурни обиди по адрес на европейски лидери и председателя на Народното събрание Цвета Караянчева. Борисов заяви, че не възнамерява да иска разследване кой е публикувал записа.

Той обясни, че на Икономическия форум в Давос миналата година са му демонстрирали технология, която може да прави гласови манипулации и добави, че подобни фалшиви записи вече са излизали с бившия президент на САЩ Барак Обама и настоящия държавен глава на Русия – Владимир Путин.

„Това ме прави само по-силен. Колкото пъти го направиха, толкова пъти ги бия. Не ме интересува, ако се вкарвам да мисля това, означава, че му обръщам внимание. Няма лоша реклама – да пишат и да говорят каквото искат“, каза Борисов, цитиран от бТВ.

Записът изтече в платформата за споделяне на видеосъдържание YouTube и в тази за аудиосъдържание SoundCloud в петък (12 юни). В него се чува глас, който говори по телефона и който прилича на този на Борисов. От изреченото се разбира за натиск чрез държавен регулатор над частна компания, за атака срещу кандидат за евродепутат от опозицията в разгара на скандала около къщите за гости миналата година и че има предварителна информация кога предстои да бъде обвинен зам-министър.

Относно хазартния бизнесмен Васил Божков, който вчера обяви името на новия си политически проект, премиерът заяви, че не се притеснява от действията му, но да се върне и да си плати задълженията към държавата, които възлизат на 700 млн. лв.

Този коментар премиерът направи по време на инспекция на скоростния път, който трябва да свърже магистрала „Хемус“ с Видин. С него беше и регионалният министър Петя Аврамова. Борисов заяви, че е останал доволен от работата по трасето и в момента се работи ударно.

Последни новини

Общо гласували: 37

Анкета

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ ПРЕДПРИЕТИТЕ ОТ МОН МЕРКИ СРЕЩУ COVID-19 В УЧИЛИЩАТА?
Дори ми се струват прекалени
15 гласували / 40.54%
Да, напълно
14 гласували / 37.84%
Не, предпочитам дистанционно образование за децата си
7 гласували / 18.92%