ПРЕЗИДЕНТЪТ ТРЪМП УДЪЛЖАВА ЗАБРАНАТА ЗА РАБОТНИ ВИЗИ В САЩ ДО КРАЯ НА 2020 Г.

Автор: 5 GmediA 09:26, 23 юни 2020

Президентът на САЩ Доналд Тръмп ще удължи забраната за издаване на работни визи за САЩ до края на годината и ще включи в нея H1-B визите, използвани широко в технологичната индустрия, съобщи Белият дом, цитиран от АФП.

Висш служител на администрацията заяви пред журналисти, че този ход ще освободи 525 000 работни места, което ще намали високия процент на безработица, причинен от пандемията от коронавирус.

“Президентът Тръмп е решен да върне работните места на американците възможно най-бързо”, заяви анонимният високопоставен служител на администрацията.

Тръмп посочваше като свой приоритет силната икономика, но сега се оказва, че търси отчаян политически тласък преди изборите през ноември. Изпълнителна заповед, която се очаква да бъде подписана от него, ще удължи и разшири 60-дневното замразяване на издаването на работни визи за граждани извън САЩ, наложено преди два месеца.

Служителят на администрацията заяви, че новата заповед ще разшири забраната до края на 2020 г. и ще включва H1-B визи, предоставяни ежегодно на 85 000 работници със специални умения, много от които се присъединяват към американската технологична индустрия.

Заповедта ще обхваща и повечето J визи, които се издават за академици и изследователи, както и L визи, използвани от компаниите за преместване на работници, базирани в чужбина, в техните офиси в САЩ.

Тя е необходима като отговор на нарастващата безработица, която е резултат от блокадите заради COVID-19.

Източник: БГНЕС

Последни новини

Общо гласували: 8

Анкета

ВАКСИНИРАХТЕ ЛИ СЕ СРЕЩУ COVID-19?
Не и няма да го направя
5 гласували / 62.5%
Да
2 гласували / 25%
Все още не, но ще се ваксинирам
1 гласували / 12.5%