БЪЛГАРИТЕ СА НАЙ-НЕЩАСТНИЯТ НАРОД НА БАЛКАНИТЕ

Автор: 5Gmedia , 09:07, 21 март 2019

България се нарежда на 97-мо място в света по щастие, между Камерун и Гана, като е по-нещастна от почти всички балкански държави, предаде БГНЕС, позовавайки се на данните от класацията за най-щастливите страни в света World Happiness Report 2019.

Страната ни е далеч зад своите съседи по този показател: Сърбия е 70, Черна гора – 73, Хърватия – 75 Турция – 79, Гърция – 82, Македония – 84.

Според чужденците, идващи в родината ни, българинът има една много отблъскваща черта – вечно да се оплаква от всичко.

Най-щастливата страна според класацията на World Happiness Report 2019 за втора поредна година е Финландия. Така финландците, освен че имат столица, изпълнена с гастрономическо творчество, впечатляващото Северно сияние, както и целогодишният дом на Дядо Коледа, са и най-щастливия народ на света, сочи последният Световен доклад за щастието.

Въпреки тежките климатични условия, в който е принуден да живее този народ, той създаде една образцова държава, а само до преди 100 години той имаше близки до българския народ изходни позиции. Финландците се радват на най-доброто образование, най-чистия въздух и най-некорумпираните институции.

Финландия е следвана от другите „весели викинги“ – Дания, Норвегия и Исландия.

Хората в Южен Судан са най-недоволни от живота си, според проучването на 156 страни, следвани от Централноафриканската република (155), Афганистан (154), Танзания (153) и Руанда (152), съобщава Си Ен Ен.

Министър-председателят на малката страна на Бутан предложи Световния ден на щастието на ООН през 2011 г., който привлече международното внимание към щастието като показател. Бутан дойде се нарежда на 95-о място в тазгодишния доклад.

Този доклад, който се изготвя по поръчка на ООН е седми. Първият такъв е направен през 2012 г. Класацията на най-щастливите страни в света е резултат от анализ на данни от проучвания в 156 страни.

Последни новини

Общо гласували: 94

Анкета

ЩЕ ГЛАСУВАТЕ ЛИ НА ПОРЕДНИТЕ ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ ЗА ПАРЛАМЕНТ?
Да
86 гласували / 91.49%
Не
7 гласували / 7.45%
Все още не съм решил(а)
1 гласували / 1.06%