СТЕНА НА КЪЩА ПРОПАДНА В ИЗКОП В ЦЕНТЪРА НА ПЛОВДИВ

Автор: 5 GmediA 13:42, 28 юни 2020
Източник: Марица.бг

Изкопни дейности в съседен имот срутиха стена на жилищна сграда на ул. "Ниш" в центъра на Пловдив. Сигналът е подаден в оперативния щаб на пожарната около 17 часа в събота. И при този инцидент по чудо няма пострадали, въпреки че в сградата е имало хора.

Цялата стена на къщата се срутва с оглушителен тътен. В това време Ангел Будаков спи в своята стая. Веднага изскача навън. Предупреждава родителите си и докато излязат на улицата, виждат, че стените на къщата се намират в съседния изкоп.

Изкопните работи започват преди 3 дни. Открита е строителна площадка на нов строеж, като инвеститорът е фирма "Коси строй", инженер Николай Николов е упражнявал строителен надзор на обекта.

Строителното разрешение е издадено от голяма община в Пловдив. По разказ на живеещите в срутилата се къща по време на изкопните работи тя постоянно се е тресяла, но те са го отдавали на факта, че изкопът се укрепвал със специални пилони и въобще не са очаквали подобно развитие на ситуацията.

Двете съседни постройки също са застрашени от срутване. На мястото на инцидента веднага пристигнаха инвеститорите, както и представители на общинската администрация. Строителната фирма, чийто багер причини срутването, е обещала жилище на пострадалото семейство.

От неделя общинската администрация в Пловдив започва проверка за причините за този инцидент.

Последни новини

Общо гласували: 101

Анкета

ЩЕ УСПЕЕ ЛИ ПАРТИЯТА НА СЛАВИ ТРИФОНОВ ДА СЪСТАВИ ПРАВИТЕЛСТВО?
Надявам се да успее
51 гласували / 50.5%
Не
44 гласували / 43.56%
Да
5 гласували / 4.95%