TikTok: ПОД ЗАБАВНАТА МУ ВЪНШНОСТ СЕ КРИЕ ЗЛОВЕЩА ЦЕЛ

Автор: 5 GmediA 09:18, 29 юни 2020

Три години от пускането на TikTok, социалната мрежа за видео споделяне бързо нарастна, за да натрупа повече от два милиарда изтегляния, като се превърна в едно от най-популярните приложения на момента, побеждавайки дори Instagram или YouTube в САЩ, Великобритания и Испания , особено сред по-младите групи от населението, пише Форбс.

TikTok може да бъде описан като хранилище на консервирано съдържание, което да бъде удобно ремиксирано със създадени от потребители видеоклипове, като машина за генериране на забавни клипове, която кара потребителите да се чувстват като рок звезди.

И разбира се, ако се осмелите да критикувате TikTok, просто ще ви кажат, че сте твърде стар, за да го разберете, че младите хора имат различни критерии спрямо вашите. Но какво е TikTok? Доколко надеждни са критериите на младите хора?, пита в анализа зи Енрике Данс и продължава:

Преди година публикувах статия във Forbes, в която критикувах TikTok за неспособността му да поеме отговорност за различни злоупотреби с приложението.

Оттогава американските въоръжени сили забраняват на персонала да го използва и описва като заплаха за киберсигурността . Израелската компания за киберсигурност Check Point го разследва и заключава, че има задкулисие и големи уязвимости, както и цялостни проблеми със сигурността. Правителството на САЩ също го разследва. Междувременно главният изпълнителен директор и съосновател на Reddit Стив Хъфман го описва като „основно паразитно приложение, което винаги слуша“ и предупреждава да не инсталирате това, което нарича „шпионски софтуер“. Няколко групи за застъпничество на деца казват, че представлява ясен риск за децата. Apple твърди, че TikTok използва механизмите за улавяне на клипборда, за да шпионира милиони потребители.

Други разследвания показват, че стандартите на въпросната социална мрежа за цензура на съдържанието се определят от китайското правителство и са ясно дискриминационни. Експерт по киберсигурност, който е проектирал обратното приложение, предупреждава хората да стоят далеч от него. Накратко, не е трудно да се намерят доказателства за проблемния характер на TikTok. И въпреки това процъфтява, бомба със закъснител при създаването.

TikTok е много безотговорна компания, опасна по дизайн, фокусирана върху постоянното събиране на всякакви потребителски данни ... типът приложение, което бихте очаквали от китайска компания, работеща в Китай, която прави няколко козметични промени, за да го адаптират към Запада.

Всички инструменти могат да бъдат адаптирани към почти всяка употреба. Много млади и не толкова млади хора, които използват TikTok днес, го смятат за забавление, прищявка, начин на изразяване на себе си или дори средство за активизъм. Но не е това или поне всъщност не е това. Опасно е, като дизайн. Това е приложението на китайската философия в интернет - искаме да видим всичко, да знаем всичко, да анализираме всичко без ограничения - на Запад, където явно се опитваме да поставим някакви ограничения върху него. Минаха много години, за да се признае Facebook за това, което е. Ние трябва да действаме сега, за да ограничим TikTok и неговите злонамерени дейности.

Не си правете никакви илюзии: Под своята на пръв поглед невинна външност TikTok представлява обществена опасност. Преподавам иновации от тридесет години и съм отворен за всички нови идеи. Нямам нищо против Китай, страна, която изучавам отблизо, нямам никакви интереси към никой от конкурентите на TikTok: Говоря на базата на моя анализ, моя опит и това, което много други анализатори са написали. Казвам го от известно време и всичко, което виждам и чета, потвърждава моя анализ. TikTok не може да бъде поправен: проблемите се крият в самото му схващане и културата зад него. Моят съвет е да го избягвате като чумата. Не казвайте, че не сте били предупредени.

Анализ на Енрике Данс, Форбс

Последни новини

Общо гласували: 1

Анкета

БИХТЕ ЛИ СИ ПОСТАВИЛИ ВАКСИНА СРЕЩУ COVID-19?
Не
1 гласували / 100%
Да, категорично
0 гласували / 0%
Все още не съм решил(а)
0 гласували / 0%