МИНИСТЪР ВЪЛЧЕВ ЗАЯВИ, ЧЕ НЯМА ДАННИ ЗА КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ МЕЖДУ НЕГО И ШЕФА НА КЗП

Автор: 5 GmediA 11:42, 29 юни 2020

Антикорупционната комисия проверява конфликт на интереси между образователния министър и председателя на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов. КПКОНПИ се самосезира след медийни публикации за конфликт на интереси.

Според публикациите изпълнителният директор на Фондация „Просвета“ Мария Карабельова – Маргаритова, е кума на Красимир Вълчев и същевременно е съдружничка с неговата съпруга в консултантско дружество „Бонафиде Адвайзърс“ ООД.

Данните, които предполагаха конфликт на интереси, са неверни. Министерството няма договорни взаимоотношения с издателствата. Ние финансираме училищата на базата на броя ученици, независимо учебниците на кое издателство изберат учителите. Досега съм одобрявал всички учебници, одобрени от оценителите и учителите“, коментира министърът пред бТВ.

Според него няма хипотеза за конфликт на интереси и допълни, че единственият случай, в който е върнал оценени учебници, е бил заради дискусията по отношение на периода на комунистическия режим в България.

Последни новини

Общо гласували: 24

Анкета

БИХТЕ ЛИ СТАНАЛ ДОБРОВОЛЕЦ В КОВИД ОТДЕЛЕНИЕ?
Не
23 гласували / 95.83%
Да, ако съм изкарал коронавирус
1 гласували / 4.17%
Вече работих/работя като доброволец в такова отделение
0 гласували / 0%