ЛЕСТЪР Е ПЪРВИЯТ БРИТАНСКИ ГРАД, КОЙТО ВЪРНА ДРАКОНОВСКИТЕ МЕРКИ СРЕЩУ КОРОНАВИРУСА

Автор: 5 GmediA 09:40, 30 юни 2020

Лестър се превърна в първия град във Великобритания, който отново е поставен под карантина, след като служителите на общественото здравеопазване изразиха тревога от значително увеличение на случаите на Covid-19, пише "Телеграф".
Според здравния министър Мат Ханкок ръстът на заразените там за последната седмица е 135 на 10 000 души, което е три пъти повече, отколкото във втория най-засегнат град.

Според новите мерки в града училищата ще преподават при намален учебен план с акцент върху математиката и английския език, когато децата се завърнат в класните стаи през септември. Според плановете на правителството учениците ще се върнат към пълния учебен план чак през следващото лято.

Правилата за сватбите пък гласят, че булките и младоженците може да не се целуват, а двойките ще трябва да мият ръцете си преди и след размяна на пръстени.

Очаква се днес британският премиер Борис Джонсън да представи мащабен възстановителен план в подкрепа на британската икономика, която пострада тежко от пандемията от коронавирус. Премиерът ще обяви планове за ускорено строителство на болници, училища, жилища, пътна и железопътна инфраструктура.

Последни новини

Общо гласували: 18

Анкета

ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ, КОЙТО ПОИСКА ОСТАВКАТА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО И ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР?
Да
9 гласували / 50%
Не
9 гласували / 50%
Не ме интересува
0 гласували / 0%