ГУНДИ И КОТКОВ – 49 ГОДИНИ ОТ ТРАГЕДИЯТА

Автор: 5 GmediA 09:55, 30 юни 2020
Източник: Архив

Днес, 49 години след трагедията на Витиня, България все още помни Гунди и Котков. Младите слушат прехласнати историите за тяхното майсторство и човешки достойнства, а по-възрастните все още не могат да повярват, че ги няма. Сълзите у всички, които са се докоснали до тях, са неизбежни. Тъгата по Гунди и Котков не е просто тъга по двама велики играчи. Не е тъга само на спортната общественост, но и на цяла България. Защото загубата на доблестни хора винаги боли.

Имената им припомнят, че има легенди, които не умират. Приказката за Георги Аспарухов и Никола Котков се разказва от бащи на синове до ден днешен и не позволява пламъкът на величието им да угасне. Те останаха във футболната и обществена памет със своят чар и елегантност. Най-голямото достойнство на Гунди и Котков обаче било чувството за феърплей на терена и в живота. За кариерата им е написано и казано всичко. Победите и попаденията с Левски, Локомотив (София) и с националния отбор ще се помнят завинаги. Те бяха всенародни любимци, затова и до наши дни не секва скръбта по ранната им гибел.

Гунди и Котков бяха необикновени, гениални футболисти. Те бяха явление, надхвърлящо границите на футбола. Притежаваха невероятни човешки качества и затова бяха и са толкова обичани.

Тагнато в: Гунди , Котков

Последни новини

Общо гласували: 17

Анкета

ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ, КОЙТО ПОИСКА ОСТАВКАТА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО И ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР?
Не
9 гласували / 52.94%
Да
8 гласували / 47.06%
Не ме интересува
0 гласували / 0%