ПРЕЗИДЕНТЪТ ТРЪМП НАРЕКЪЛ КАНЦЛЕРА МЕРКЕЛ "ГЛУПАВА"

Автор: 5 GmediA 11:41, 30 юни 2020

Американският президент Доналд Тръмп се е държал много агресивно по време на разговорите си с германския канцлер Ангела Меркел, което е разтревожило сериозно германските официални лица, твърдят източници на Си Ен Ен.

По време на разговорите Тръмп е тормозил и пренебрегвал Меркел по “почти садистичен” начин, съобщава дългогодишният журналист Карл Бърнстейн, известен с разкриването на скандала Уотъргейт във “Вашингтон пост”.

“Някои от нещата, които той е казвал на Ангела Меркел, са просто невероятни: той я е наричал “глупава” и я е обвинявал, че е в джоба на руснаците”, заявиха източниците пред Cи Ен Ен. “… Той е най-невъздържан [в телефонните разговори] с онези, на които гледа като на слаби, с които би трябвало да бъде твърд“.

Германският канцлер приемала коментарите на стопанина на Белия дом “като критики, които нямат ефект върху нея“ и отговаряла на пренебрежителните му забележки като посочвала факти.

“Президентът Тръмп е преговарящ от световна класа, който последователно подкрепя интересите на Америка на световната сцена”, заяви заместник-говорителят на Белия дом Сара Матюс в изявление пред Business Insider в отговор на информацията на Си Ен Ен.

Безпардонното поведение на Тръмп се разпростира и върху други жени сред световните лидери, включително бившия премиер на Великобритания Тереза Мей. Поведението на американския президент беше описано като “унижаващо и тормозещо” спрямо Мей, след като той я нарекъл “глупачка”, когато ставало дума за решения на външната и вътрешната политика, каза един източник пред Cи Ен Ен.

“Той би се развълнувал за нещо с Тереза Мей, след това ще се държи противно с нея в телефонен разговор”, каза един източник. „Това е едно и също взаимодействие във всяка обстановка – коронавирус или Брекзит – само че без задръжки“. /БГНЕС

Последни новини

Общо гласували: 18

Анкета

ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ, КОЙТО ПОИСКА ОСТАВКАТА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО И ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР?
Да
9 гласували / 50%
Не
9 гласували / 50%
Не ме интересува
0 гласували / 0%