ЖУРНАЛИСТ: ХРАНИЛИ СА ТЕЖКО БОЛНИ ДЕЧИЦА И БОЛНИ ХОРА С МУХЛЯСАЛА ОТРОВНА ХРАНА

Автор: 5 GmediA 12:12, 1 юли 2020

Искра Банкова, журналистка, пиар на БНР, коментира информацията, че в три от най-големите софийски болници дават развалена храна на пациентите:

"Чудовищният стремеж към печалба тук и сега на всяка цена е изтърбушила всичко човешко от хиляди нашенски производители, търговци и фирмаджии, които блъскат безконтролно отрови в храната на българите.

Просто не можех да повярвам на очите си когато видях репортажа!!! Още един алчен изверг, който се нарича Борислав Радулов и е буквално за разстрел в тази обстановка на пандемия! Съдружничка е жена му Ирена Радулова. Може ли да бъде това изчадие жена? По-скоро убийца?!

Хранили са тежко болни дечица и болни хора с миришеща развалена и мухлясала отровна храна, с прогнило месо, прораснали черни картофи, кисело мляко с два пръста плесен, пресечено прясно мляко и смърдящи яйца. Това е траело месеци - къде са били директорите на болниците? Къде? Кой е дал разрешително на тази фирма "Ира-Ирена Георгиева"?! Цялата тази отровна храна е замаскирвана по тяхно нареждане с много подправки и тонове брашно".

***

Оказа се, че продукти с отдавна изтекъл срок на годност са част от ежедневното меню на лекуващите се в болниците „Пирогов” и „Шейново”, като и в Националната специализирана болница за физикална терапия и рехабилитация. Скандалните разкрития направиха бивши служители на фирмата-доставчик пред NOVA.

Mесо с изтекъл срок на годност, развалени яйца и прокиснало прясно и кисело мляко. Това се  оказва, че са яли пациентите на едни от най-големите столични болници- Шейново, Пирогов и Националната специализирана болница за физикална терапия и рехабилитация.  Храната се приготвяла и доставяла от фирма  Ира- Ирена Георгиева. Фирмата има договори с лечебните заведения, след спечелени обществени поръчки.

Въпреки рискът от сериозни хранителни разстройства и дори отравяне,  храна за болниците се приготвяла и с развалени яйца. A oт „Пирогов” не отричат. Храната редовно закъснявала. И редовно била негодна.Оплаквания имало през ден- от  възрастни, от родителите на най- малките пациенти.

ПРОКУРАТУРАТА ЗАПОЧВА ПРОВЕРКА НА ДОСТАВЧИЦИТЕ НА ХРАНА В ГОЛЕМИ СОФИЙСКИ БОЛНИЦИ

Готвело се и с мухлясало сирене и изгнили картофи. Шефът на фирмата Борислав Радулов не е съгласен с нито едно от обвиненията. Според него храната е прясна и качествена.

Последни новини

Общо гласували: 312

Анкета

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ РАЗЧИСТВАНЕТО НА КРЪСТОВИЩАТА В СТРАНАТА ОТ ПАЛАТКИТЕ НА НЯКОИ ПРОТЕСТИРАЩИ?
Да
303 гласували / 97.12%
Не
9 гласували / 2.88%
Нямам отношение
0 гласували / 0%