ЗАПЛАХИ СРЕЩУ ЖУРНАЛИСТА ИВО НИКОДИМОВ СЛЕД ВЪПРОСИ КЪМ ПЛАМЕН БОБОКОВ

Автор: 5 GmediA 12:35, 2 юли 2020
Източник: Фейсбук

„На 25 юни вечерта, буквално минути след като се излъчи репортажа с бизнесмена Пламен Бобоков, получих на вайбър следния приятелски съвет: "Разбирам, че си журналист, а не изкопчия, но ще си позволя да ти дам приятелски съвет: не ходи в Борисовата градина и се движи сред хора. Приятна вечер". Може да е случайно, може да е добронамерено - сами преценете.“

Това написа днес във Фейсбук журналистът Иво Никодимов от БНТ и сподели видео от размяната на реплики с бизнесмена Пламен Бобоков.

Анонимният автор на съобщението явно напомня на Никодимов за побоя над него в Борисовата градина преди 3 години. На 25 юли 2017 година той беше нападнат от трима мъже в Борисовата градина. "Това беше хулиганско нападение от омраза", каза тогава той пред 24 часа. "Защото аз минавам през това място съвсем инцидентно. Това не е маршрут, който е редовен за мен и за който бих предположил, че човек би се укрил и би предприел нападение, което по някаква причина е насочено конкретно към мен. За мен това бяха хора, които излязоха от храстите, за да нападнат и да пребият човек, който по някакви белези не им харесва. Дали защото е нисък или висок, дали защото носи очила или не носи очила, дали защото ходи с обувки, а не с маратонки, дали защото е облечен хубаво, или защото е облечен като клошар", разказа тогава Никодимов.

Видео

Последни новини

Общо гласували: 312

Анкета

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ РАЗЧИСТВАНЕТО НА КРЪСТОВИЩАТА В СТРАНАТА ОТ ПАЛАТКИТЕ НА НЯКОИ ПРОТЕСТИРАЩИ?
Да
303 гласували / 97.12%
Не
9 гласували / 2.88%
Нямам отношение
0 гласували / 0%