ФЕСТИВАЛА „ОЛИМПИЙСКИ НАДЕЖДИ“ - АЛБЕНА

Автор: 5 GmediA 10:41, 3 юли 2020
Източник: Труд

В рамките на Фестивала „Олимпийски надежди“ в Албена президентът на Българската федерация по волейбол Любомир Ганев подписа 5-годишен договор с комплекса, който трябва да се превърне в център на плажния волейбол.

Условията за плажен волейбол в курорта са идеални и със сигурност ще направим турнир тук – обяви легендата. - Целта ни е да класираме поне една двойка в олимпийския турнир в Париж.“

Споразумението е за 5 години и предвижда организиране на състезателни, тренировъчни и научно-практически събития, организиране на детски, ученически и студентски лагери, треньорски семинари, подготовка на клубни и национални отбори и др.

В 13-ото издание на Фестивала „Олимпийски надежди“ в Албена участват 412 млади таланти, родени между 2002 и 2006 г.
Състезанията се провеждат в първокласните и отлично подготвени спортни арени на комплекса, който през миналата година стана първият в историята, удостоен от Асоциацията на европейските градове и столици на спорта (ACES Europa) с титлата „Европейски курорт на спорта“.
Това лято състезанията се организират в 7 вида спорт, като за първи път има надпревари по бадминтон. Останалите спортове са  лека атлетика, минифутбол, баскетбол 3х3, тенис на маса, плажен волейбол и плуване. Тази година като много силни се очертават турнирите по тенис на маса и бадминтон. Със сигурност отново футболът ще предизвика силни емоции и ще
бъде сред най-атрактивните надпревари.
В леката атлетика най-многобройно присъствие заявяват отново представители на клубове от София, Шумен, Русе и Варна, а общо
участниците са над 100. Кросовите бягания на 1 и на 3 км са из алеите на курорта. В плуването най-много участници са записани от школата на Черно море и СК Бриз от Бургас, както и от Русе и Шумен. В баскетбола са заявени по отбори от Търговище, Варна и от Шумен, софиянци са представени с един тим. За втора поредна година в плажния волейбол се включват отбори от Сопот, този град ще има участие и в кросовите бягания.
По традиция фестивалът на БОК е под мотото "Да открием олимпийските надежди на България“. От основаването си досега тези състезания са били първо сериозно изпитание за много български спортни надежди, по-късно утвърдили се в националните отбори, участвали в младежки олимпийски игри, а част от тях вече и на олимпийски игри. Целта на фестивала е да допринася за популяризирането на основните идеали, принципи и ценности на олимпизма и разпространяването им сред младото поколение, както и да даде възможност за изява на младите спортни таланти. 

Тагнато в: Любо Ганев , Албена

Последни новини

Общо гласували: 210

Анкета

ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ УПРАВЛЕНСКА КОАЛИЦИЯ МЕЖДУ „ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ“ И БСП?
Не
175 гласували / 83.33%
Не ме интересува
35 гласували / 16.67%
Да
0 гласували / 0%