ОТ УТРЕ БЕЗ ПУБЛИКА ПО СТАДИОНИТЕ

Автор: 5 GmediA 12:48, 9 юли 2020
Източник: БНТ

Министърът на здравеопазването на България - Кирил Ананиев, обяви неприятна, но очаквана новина. Стадионите у нас се затварят за публика до второ нареждане. Това ще влезе в сила от утре, 10 юли. Решението е взето от управляващите на коалиционен съвет.

"Всички колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер за всички възрастови групи на открито и закрито се провеждат без публика", гласи новата заповед.

Както е известно, че това ще се случи имаше предупреждение от компетентните органи заради струпването на фенове в повечето от последните изиграни мачове. Поради тази причина се е стигнало до сериозно увеличение на броя на заразените с коронавирус. Днес стана ясно, че през изминалото денонощие е била премината критичната точка от 200 заразени. Точната цифра е 240 нови случаи.

Знае се, че ситуацията с коронавируса ескалира в Първа лига. В момента заразени има в елитни наши клуба - ЦСКА, Дунав (Русе), Черно море, Локомотив (Пловдив), Царско село, Ботев (Пловдив). Съакционерът в Левски Константин Папазов също е дал положителен тест за болестта.

Последни новини

Общо гласували: 3

Анкета

ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ УПРАВЛЕНСКА КОАЛИЦИЯ МЕЖДУ „ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ“ И БСП?
Не ме интересува
2 гласували / 66.67%
Не
1 гласували / 33.33%
Да
0 гласували / 0%