ГЛАВНИЯТ ПРОКУРОР ГЕШЕВ: ПРОШКА НЯМА ДА ИМА ЗА НИКОГО, НИТО ДВОЕН СТАНДАРТ!

Автор: 5 GmediA 09:10, 10 юли 2020
Източник: Дневник

Не съобразяваме действията на прокуратурата с изявления на политици или с политически последствия. Не се страхуваме, не се срамуваме и държим българските граждани да знаят истината. Това е начинът да се повиши доверието в съдебната власт”, каза в интервю за Нова телевизия тази сутрин главният прокурор Иван Гешев.

Часове след началото на акцията на прокуратурата и арестите на президентските съветници Пламен Узунов и Илия Милушев, пред сградата на президентството се състоя протест. Държавният глава излезе при демонстрантите и гневно призова за „прогонване на мафията от прокуратурата”.

„Президентът явно нещо се е объркал – най-голямата мафия във всички държави е в политиката”, допълни главният прокурор Гешев. И коментира, че според него държавният глава се „катери върху гърба на прокуратурата, за да постигне някои елементарни, дребни политически успехи преди предстоящите избори”.

Иван Гешев определи като „откровени лъжи, манипулации, хибридни атаки” твърденията, че прокуратурата може да се организира и да извърши подобна акция за броени часове. И отбеляза, че едно от разрешенията за претърсванията на „Дондуков” 2 е издадено още в неделя, а останалите – в понеделник или вторник.
Обвинител номер 1 бе категоричен, че докато той е на този пост, „прошка няма да има за никого, нито двоен стандарт”.

Единственият недосегаем човек в България е президентът, докато Конституционният съд не се произнесе.”

Последни новини

Общо гласували: 312

Анкета

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ РАЗЧИСТВАНЕТО НА КРЪСТОВИЩАТА В СТРАНАТА ОТ ПАЛАТКИТЕ НА НЯКОИ ПРОТЕСТИРАЩИ?
Да
303 гласували / 97.12%
Не
9 гласували / 2.88%
Нямам отношение
0 гласували / 0%