ПРЕМИЕРЪТ БОРИСОВ: НЕ МИ СЕ ИСКА ОТ ГЛУПОСТ ДА СЕ РАЗРУШИ БЪЛГАРИЯ

Автор: 5 GmediA 09:22, 10 юли 2020

„Поне ми е много мила държава, толкова много неща се правят, че не ми се иска от глупост да се разруши и дълги години след това да има много проблеми. България го е правила това доста пъти с грешни решения и след това всички съжаляваме за това, което сме направили. Иска ми се да го предотвратя“, това каза премиерът Бойко Борисов днес на извънреден брифинг.

„Започвам с медицинските сестри в сградата на парламента – 15 охранители не можаха да го предотвратят.

Преди два дни се разигра следната случка – видимо публични лица, Христо Иванов всички го познавате, дебаркира видно, носи знаме, отива на плаж Росенец с цел. Абсолютно не го виня. Отива там със своята цел, приемаме, че е най-добронамерен. Как бива посрещнат? Събитието е на 200-300 метра от имота, за който се предполага, че е ВИП-ъп, който те пазят. Нищо не налага такива действия на двамата или трима охранители. Аз виждам артисти“, коментира премиерът.

„Взема и хвърля знамето, а знае, че през цялото време го снима. Разбира се свършва сценката, качват се в колата и отиват къде? Да подкрепят президента. Какво прави Христо Иванов, подкрепя този, който пряко го е нападнал, този, който управлява НСО. А ще държи Борисов отговорен, защо?", попита Борисов и допълни: „4 години президентът Радев ръководи пряко, контролира НСО. Закон нямаше за НСО, ние направихме“.

"Охрана сложихме и на Прокопиев, когато имаше сигнали. Но сега иска да ми се вмени, че това е моя тема. Не е. Сигурен съм, че и двамата ще си свалят охраните. Но Радев да поеме вината за отпадането. Ако ме питате мен НСО трябва да остане да пази президента, който и да е той, премиера, който и да е той", смята Борисов.

По повод акцията на прокуратурата вчера, премиерът подчерта, че държавното обвинение действа и в структури на Министерски съвет, но при подобни акции той не коментира. Борисов припомни ареста на Нено Димов и на други зам.-министри от ведомството. Той заяви, че винаги е искал оставки и попита каква е разликата между министър и секретар на президента.

Според него причината за всички действия срещу управляващата партия са заради  информацията, че България ще влезе в Еврозоната. Той обясни, че късно тази вечер се очаква и потвърждение от Европейската комисия за това.

Искам да се обърна към своите опоненти – да проявят малко държавничество. В момента ни трябва абсолютен консенсус, подчерта Борисов.

БОРИСОВ КЪМ РАДЕВ: КОГАТО СИ СВИЕШ ЮМРУКА, ТРЯБВА ДА ЗНАЕШ, ЧЕ И ОТ ДРУГАТА СТРАНА ИМА ЮМРУК

Като лидер на ГЕРБ Бойко Борисов призова структурите на партията да се успокоят и да не тръгват към София за митинги, подкрепящи правителството. Изказа загриженост, че броят на заразените от COVID 19 се увеличава, вероятно към това водят и струпванията на едно място на много хора без маски през вчерашния ден. Той посочи, че макар да са от различни партии, президентът на Германия е призовал да се слуша правителството, чиито решения се базират на изследвания на института “Роберт Кох”. Той подчерта, че в българския НОЩ дори не участва министърът на здравеопазването, за да се слушат само медицинските лица.

Последни новини

Общо гласували: 214

Анкета

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ РАЗЧИСТВАНЕТО НА КРЪСТОВИЩАТА В СТРАНАТА ОТ ПАЛАТКИТЕ НА НЯКОИ ПРОТЕСТИРАЩИ?
Да
208 гласували / 97.2%
Не
6 гласували / 2.8%
Нямам отношение
0 гласували / 0%