НЕВОЛИ В ПРЕЗИДЕНТСТВОТО: ПЛАМЕН УЗУНОВ СЕ СДОБИ С ОБВИНЕНИЕ, ИЛИЯ МИЛУШЕВ - НА РАЗПИТ

Автор: 5 GmediA 12:25, 10 юли 2020

Секретарят на президента Пламен Узунов е с повдигнато обвинение за престъпление по служба. Това съобщи неговият адвокат Емилия Недева.

Узунов беше арестуван вчера по разследването за търговия с влияние. Задържан е за 72 часа в столичното Девето районно управление.

Според държавното обвинение Узунов е действал в сговор с бизнесмена Пламен Бобоков, на който също се очаква да бъде повдигнато обвинение по-късно днес. 

ДВА АРЕСТА В ПРЕЗИДЕНТСТВОТО: ЗАДЪРЖАНИ СА ПЛАМЕН УЗУНОВ И ИЛИЯ МИЛУШЕВ

Съветникът по отбраната на президента – Илия Милушев, който също бе арестуван вчера, беше докаран на разпит във военната прокуратура.

„Идеално, перфектно се чувствам“ – това каза Милушев на влизане в сградата.

По думите на адвоката му Атанаска Каракашева се очаква днес съветникът да бъде привлечен в качеството на обвиняем по досъдебно производство за разгласяване на държавна тайна.

Тя обясни, че в искането за отнемане на допуска до класифицирана информация било записано, че това става заради дейност против националната сигурност и ненадежност, заради факти и обстоятелства, които биха дали възможност за изнудване на лицето.

Припомняме, че ДАНС отне достъпа до класифицирана информация на Пламен Узунов и на Илия Милушев.

„Мъжът ми е достоен българин, не ми е давал никога повод да се срамувам от него. Съпругът ми е офицер и военен пилот, дълго време беше командир на 5-та авиобаза. Всички, които го познават не биха и допуснали, че би направил нещо, което да е във вреда на България“, заяви съпругата му Жени Милушева, цитирана от БГНЕС. Тя определи случващото се като „съшита с бели конци история, целяща най-вече да урони авторитета на президента Румен Радев“.

Последни новини

Общо гласували: 214

Анкета

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ РАЗЧИСТВАНЕТО НА КРЪСТОВИЩАТА В СТРАНАТА ОТ ПАЛАТКИТЕ НА НЯКОИ ПРОТЕСТИРАЩИ?
Да
208 гласували / 97.2%
Не
6 гласували / 2.8%
Нямам отношение
0 гласували / 0%