УИМБЪЛДЪН БЕЗ ЗАГУБИ ОТ ОТЛАГАНЕТО, ЩЕ РАЗДАДЕ ПРЕМИИ

Автор: 5 GmediA 11:34, 11 юли 2020
Източник: standartnews.com

Общо 10 милиона лири ще бъдат изплатени "след консултации относно застраховката, която се дава заради анулирането на турнира", се казва в изявление на организаторите. Докато Откритото първенство на САЩ ще се проведе по програма, но без публика, а "Ролан Гарос" беше отложен за септември, надпреварата на тревни кортове "Уимбълдън" тази година беше отменена, което се случва за първи път в историята след Втората световна война.

Организаторите на турнира от "Големия шлем" "Уимбълдън" обявиха, че ще изплатят парични премии тази година, въпреки че надпреварата не се проведе заради пандемията от коронавирус. 128-е играчи в схемите на сингъл при мъжете и жените ще получат по 25 хиляди лири (31,600 долара), докато по-малки суми ще бъдат раздадени на тези, които биха участвали в квалификациите или в турнирите на двойки.

Отлагането на "Уимбълдън" заради пандемията от коронавирус няма да доведе до финансова катастрофа за тенис турнира, след като той е застрахован. Това съобщават "Таймс" и "Гардиън" в последните си броеве. Сумата, срещу която надпреварата в Лондон е застрахована, е 100 милиона паунда.

"Уимбълдън" се е застраховал срещу пандемия и евентуални отлагания поради такива причини още през 2003 г. Организаторите на надпреварата уточниха, че имат и излишък в своя бюджет, който може да бъде използван, за да покрие част от загубите. Според експерти липсата на мачове в "Ол Инглънд клъб" ще лиши организаторите от приходи от близо 300 милиона паунда.

Турнирът трябваше да се проведе за 134-и път, като до момента беше отлаган единствено заради двете световни войни. За последно това се случи през 1945 г.

Тагнато в: тенис

Последни новини

Общо гласували: 3

Анкета

ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ УПРАВЛЕНСКА КОАЛИЦИЯ МЕЖДУ „ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ“ И БСП?
Не ме интересува
2 гласували / 66.67%
Не
1 гласували / 33.33%
Да
0 гласували / 0%