ТРЕТИ ДЕН НА ПРОТЕСТИ: РАНЕНИ СА ДВАМА ПОЛИЦАИ

Автор: 5 GmediA 09:47, 12 юли 2020
Източник: БНТ

Третият ден на протест в София в подкрепа на президентската институция завърши без групи нарушения на обществения ред. Шествието на протестиращите обиколи целия център на столицата. Площадът пред Министерски съвет и президентската администрация се напълни с хора, съобщи БНТ.

Първоначално демонстрантите се събраха около 19.00 часа в "триъгълника на властта" на жълтите павета. Огромното шествие премина през бул. "Цар Освободител", Народното събрание, "Орлов мост", Съдебната палата, където протестиращите поискаха оставката на главния прокурор и се върнаха отново пред Министерски съвет.

                                              Снимка: БНТ

Напрежението за кратко се повиши след 21.00 часа, когато двама полицаи пострадаха от хвърлени стъклени бутилки и бомбичка. Единият е с обгаряния, другият е с по-леки наранявания. Двамата ранени са без опасност за живота, но ще останат за наблюдение в неврохирургията на "Пирогов", съобщиха от лечебното заведение.

                                              Снимка: БНТ

Протестиращите се разотидоха малко след 23.30 часа. Тогава полицаите свалиха щитовете си, а хората от шествието ги аплодираха.

Тагнато в: протест , шествие

Последни новини

Общо гласували: 214

Анкета

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ РАЗЧИСТВАНЕТО НА КРЪСТОВИЩАТА В СТРАНАТА ОТ ПАЛАТКИТЕ НА НЯКОИ ПРОТЕСТИРАЩИ?
Да
208 гласували / 97.2%
Не
6 гласували / 2.8%
Нямам отношение
0 гласували / 0%