СИТИ ЩЕ ИГРАЕ В ШАМПИОНСКА ЛИГА

Автор: 5 GmediA 12:44, 13 юли 2020

“Манчестър сити" спечели борбата с УЕФА и ще играе в Шампионската лига и няма да бъде лишен от участие в европейските клубни турнири след успешно обжалване пред Спортния арбитражен съд в Лозана.

На 14 февруари УЕФА обяви, че вади "гражданите" за две години от евротурнирите заради погазване на правилата за финансовия феърплей. Освен това клубът беше и глобен. Обвиняваха "Манчестър сити", че е нарушил правилата за периода от 2012 до 2016 г. чрез подписани спонсорски договори. Английският шампион е обвинен и че не е съдействал в разследването.

От Манчестър Сити през цялото време твърдяха, че са невинни, подадоха жалба в Спортния арбитражен съд и бяха оптимисти за решението. "Докато Манчестър Сити и правните съветници на клуба все още не разгледали в пълнотата си решението на Спортния арбитражен съд, клубът приема днешното решение като потвърждение за позицията на клуба и доказателствата, които той предостави", бе първата реакция от "Етихад".

Арбитражният спортен съд се произнесе в полза на Манчестър Сити и реши да премахне двугодишната забрана от европейските състезания, която бе издадена от УЕФА през февруари. КАС също така намали глобата на Сити от 30 милиона на 10 милиона евро. От Манчестър Сити побързаха да отговорят на решението:

"Докато Манчестър Сити и неговите юридически съветници тепърва ще преразглеждат пълното решение на Арбитражния спортен съд (КАС), клубът приветства последиците от днешното решение като валидиране на позицията на клуба и на доказателствата, които е представил. Клубът иска да благодари на членовете за тяхното старание по време на процеса", гласи официалното съобщение на "гражданите".

От УЕФА приемат решението, като отбелязват, че в Спортният арбитражен съд са преценили, че няма достатъчно доказателства за заключенията на комисията на европейската футболна централа. Освен това е отбелязано, че много от обвиненията са за период от 5 години и са с изтекла давност. Сити бе обвинен в измама в надписването на приходите от рекламни договори и информация, подадена на УЕФА за периода между 2012 и 2016 година.

След обявяването на решението се появиха гневни коментари в социалните мрежи, които бяха насочени към факта, че за богатите клубове правилата не важат. С оглед на решението анализатори в Европа правят заключението, че доброто намерение на УЕФА да намали влиянието на парите чрез Финансовия феърплей не дава резултати. Отсъждането означава, че "Манчестър сити", който е втори във Висшата лига три кръга преди края, ще участва в Шампионската лига следващия сезон. "Гражданите" са в надпреварата и сега, като им предстои реванш от осминафиналите срещу "Реал" (Мадрид) след победата с 2:1 като гост.

Последни новини

Общо гласували: 37

Анкета

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ ПРЕДПРИЕТИТЕ ОТ МОН МЕРКИ СРЕЩУ COVID-19 В УЧИЛИЩАТА?
Дори ми се струват прекалени
15 гласували / 40.54%
Да, напълно
14 гласували / 37.84%
Не, предпочитам дистанционно образование за децата си
7 гласували / 18.92%