ГРИШО ИМА ЖЕЛАНИЕ ДА УЧАСТВА НА US OPEN

Автор: 5 GmediA 13:42, 14 юли 2020

Григор Димитров е с отрицателен тест за коронавирус, съобщи самият той в профила си в социалната мрежа "Инстаграм". Българският тенисист даде положителен резултат на 21 юни след оттеглянето си от турнира "Адриа тур" в Задар.

"Току-що получих страхотна новина от лекаря ми в Монако, че съм с отрицателен тест за COVID-19. Благодаря ви за подкрепата през последните седмици, в които бях в карантина", обяви Димитров.

Положителният му тест доведе до прекратяване на турнира, организиран от световния №1 Новак Джокович. Сърбинът също беше заразен с коронавирус, а неговият баща Сърджан Джокович обвини Димитров за плъзването на заразата сред тенисистите. Григор Димитров подчерта и готовността си да играе на турнирите в САЩ, с които ще бъде подновен сезонът в тениса.

"Очаквам с нетърпение да се върна към тренировките скоро, за да бъда готов за турнирите на твърди кортове в САЩ", добави Димитров.

Най-важният турнир в САЩ US Open ще се проведе между 31 август и 13 септември. Строгите мерки в страната обаче доведоха до изказвания на водещи играчи, сред които и Джокович, че може да не участват на турнира в Ню Йорк.

Последни новини

Общо гласували: 37

Анкета

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ ПРЕДПРИЕТИТЕ ОТ МОН МЕРКИ СРЕЩУ COVID-19 В УЧИЛИЩАТА?
Дори ми се струват прекалени
15 гласували / 40.54%
Да, напълно
14 гласували / 37.84%
Не, предпочитам дистанционно образование за децата си
7 гласували / 18.92%