САНИ ЖЕКОВА СИ ВЗЕ СБОГОМ С ЧЪМПИ

Автор: 5 GmediA 21:15, 15 юли 2020

Най-успешната ни състезателка в сноуборда Александра Жекова e съкрушена след ужасната новина за Алекс Пулин, който се удави в Австралия. 32-годишният двукратен световен шампион по бордъркрос намери смъртта си по време на подводен риболов с харпун в Големия бариерен риф в родината си. 

Жекова и Чъмпи, както е известен Пулин, имаха дългогодишна връзка. С него българката споделяше любимите му хобита - гмуркане по екзотични кътчета и кайтсърфинг. Двамата се разделиха през 2014 г.

32-годишният олимпиец бил на риболов в подводния рай край Голд Коуст в сряда сутринта, когато бил намерен мъртъв на морското дъно. Той отишъл да се гмурка сам и бил открит в много тежко състояние, в безсъзнание и без маска. Сърфисти го откарали до брега, където спасители от прочутия плаж Палм Бийч се опитали да му дадат първа помощ, но не успели да го върнат към живота.

Пулин се състезаваше в дисциплината на Жекова – бордъркрос, в която е двукратен световен шампион. Със Сани се разделиха след 5-годишна връзка преди игрите в Сочи 2014, където Алекс беше знаменосец на австралийската делегация.

През 2017-а Пулин завърши четвърти в старт от Световната купа в Банско.

След ужасната новина Сани публикува техни общи снимки в социалните мрежи, изказвайки съболезнования на семейството на Пулин.

Тя си взе последно сбогом с Пулин в събота, като почете паметта му. Направи го, поставяйки бяло цвете на камък в планината по залез слънце.

"Нямам думи и в тъгата се опитвам по някакъв начин да превърна раните в мъдрост... Празнината в някакъв смисъл... Спомените в знаци на любовта и приятелството... Моментите с теб в безкрайност... Яркостта на слънцето в безсмъртен кръг... Споделям моята любов и молитви с твоите близки! Ще ни липсваш... Почивай в мир, Чъмп!", са думите за сбогуване на Сани с Алекс.

Тагнато в: Жекова

Последни новини

Общо гласували: 37

Анкета

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ ПРЕДПРИЕТИТЕ ОТ МОН МЕРКИ СРЕЩУ COVID-19 В УЧИЛИЩАТА?
Дори ми се струват прекалени
15 гласували / 40.54%
Да, напълно
14 гласували / 37.84%
Не, предпочитам дистанционно образование за децата си
7 гласували / 18.92%