АМЕРИКАНСКИ ЗНАМЕНИТОСТИ ИНВЕСТИРАТ В НОВ ЖЕНСКИ ОТБОР ПО ФУТБОЛ

Автор: 5 GmediA 10:41, 22 юли 2020
Източник: tenniskafe.com

Отборите в женската лига на САЩ ще бъдат с един повече от следващия сезон, след като в нея ще влезе базирания в Лос Анджелис тим Ейнджъл Сити. Сред собствениците на новия клуб са бивши настоящи звезди на националния отбор като Мия Хам и Аби Уамбач; актрисите Натали Портман, Ева Лонгория, Дженифър Гарнър и Джесика Честейн; звездата на женския тенис Серина Уилямс, която също така е вписала като собственик и двугодишната си дъщеря Алексис Олимпия.

В момента в Калифорния няма дамски футболен отбор, а групата, която се е кръстила "Angel city", е решила да промени това. Все още не е избрано име на отбора, както и стадион за домакинските мачове. Комисионерът на дамското първенство Лиса Беърд изрази радостта си и заговори за дългото чакане на отбор от Лос Анджелис и огромния интерес в района към дамския футбол.

Сред спонсорите е и съпругът на Уилямс, бизнесменът Алексис Охинян, също така 14 бивши американски националки плюс инвеститори от технологичния и медиен сектор. Серина има опит в собствеността на спортни клубове, като притежава малък процент акции в отбора по американски футбол Маями Долфинс.

"Събрахме се с общата страст да донесем промяна", заяви президентът на консорциума Джули Урман.

 "Промяна за нашите играчи, промяна за нашите фенове и промяна за нашето общество. Промяна, която започва днес."

Ейнджъл Сити, което все още не е сигурно, че ще е официалното име на тима, ще се присъедини към женското първенство през 2022-ра.

Благодарение на спечелената световна титла от САЩ през 2018-а, миналият сезон регистрира рекордна посещаемост и скок във феновете по трибуните от 22%. Най-многобройни са привържениците на Портланд Торнс, който успява да събира по средно около 20 хиляди души на всеки свой домакински двубой.

Тагнато в: футбол

Последни новини

Общо гласували: 312

Анкета

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ РАЗЧИСТВАНЕТО НА КРЪСТОВИЩАТА В СТРАНАТА ОТ ПАЛАТКИТЕ НА НЯКОИ ПРОТЕСТИРАЩИ?
Да
303 гласували / 97.12%
Не
9 гласували / 2.88%
Нямам отношение
0 гласували / 0%