БРИТАНСКИЯТ ПРЕМИЕР ПРЕДУПРЕЖДАВА ЗА „ВТОРА ВЪЛНА“ НА КОРОНАВИРУС В ЕВРОПА

Автор: 5 GmediA 09:05, 29 юли 2020
Източник: Getty Images

Британският премиер Борис Джонсън предупреди, че има признаци за "втора вълна" на коронавирус в Европа. Така той защити въвеждането на 14-дневна карантина за пътници от Испания, предаде ВВС.

Премиерът заяви, че правителството трябва да бъде "бързо" и намекна за по-нататъшни действия срещу други страни, ако е необходимо.

“Всички помним случилото се неотдавна. Жизненоважно е тук, във Великобритания, да сме подготвени за това и да предприемем всички необходими мерки, което и правим”, добави той.

Джонсън подчерта, че е важно да се спазват ограниченията, наложени поради пандемията, да не се нарушава социалната дистанция, да се мият ръцете по-често и да се носят маски на всички обществени места.

Вчера испанският премиер нарече решението на Обединеното кралство да промени правилата за Испания „несправедливо“. Педро Санчес заяви, че туристите в повечето региони в Испания ще бъдат в по-голяма безопасност от коронавируса, отколкото във Великобритания.

Обединеното кралство съветва да се отложат всички несъществени пътувания до Испания, включително Балеарските и Канарските острови. Освен това Великобритания премахна Испания и нейните острови от списъка на държавите, които са освободени от правилото за 14-дневна карантина.

Джонсън каза, че зависи от хората да решат дали искат да поемат риска от пътуване по време на пандемията.

 

Последни новини

Общо гласували: 18

Анкета

БИХТЕ ЛИ СИ ПОСТАВИЛИ ВАКСИНА СРЕЩУ COVID-19?
Не
10 гласували / 55.56%
Да, категорично
6 гласували / 33.33%
Все още не съм решил(а)
2 гласували / 11.11%