БРИТАНСКИЯТ ПРЕМИЕР СТОПИРА ПО-НАТАТЪШНОТО РАЗХЛАБВАНЕ НА МЕРКИТЕ СРЕЩУ COVID-19

Автор: 5 GmediA 09:24, 1 август 2020

По-нататъшното облекчаване на ограниченията срещу коронавируса, които трябваше да влязат в сила от днес в Англия, се отлага най-рано за 15 август. Това обяви вчера на пресконференция на „Даунинг стрийт“ британският премиер Борис Джонсън.

„Знам, че стъпките, които предприемаме, ще бъдат истински удар за много хора ... Наистина много съжалявам за това, но просто не можем да поемем риск", подчерта още британският премиер и допълни: „сега трябва да натиснем този спирачен педал, за да държим вируса под контрол“.

Отлага се отварянето на казина, боулинг зали, закрити театри и концертни събития.

Промените в сватбените тържества, при които трябваше да се разреши присъствието на до 30 гости, също се отлагат.

Носенето на маски или други покрития за лице е задължително в кината, религиозните храмове, музеите и художествените галерии от 8 август. Ще има по-голямо присъствие на полицията, за да наложи това правило.

„Ще разширим също така изискването за носене на покритие за лице до други затворени помещения, където е вероятно да влезете в контакт с хора, които обикновено не срещате, като музеи, галерии, кина и места за поклонение", каза Джонсън.

Няма промяна в насоките за работа от дома, което означава, че все още хората ще бъдат насърчавани да отидат на работните си места.

Последни новини

Общо гласували: 68

Анкета

БИХТЕ ЛИ СИ ПОСТАВИЛИ ВАКСИНА СРЕЩУ COVID-19?
Да, категорично
44 гласували / 64.71%
Не
18 гласували / 26.47%
Все още не съм решил(а)
6 гласували / 8.82%