ПРЕЗИДЕНТЪТ ТРЪМП ЗАБРАНИ TikTok В САЩ

Автор: 5 GmediA 10:44, 1 август 2020
Източник: AP/Reuters

Президентът Доналд Тръмп обяви, че забранява китайското приложение за споделяне на видео TikTok в САЩ.  "Що се отнася до TikTok, ние го забраняваме в Съединените щати", заяви Тръмп пред репортери на борда на Air Force One и допълни, че може да подпише заповедта за това още в събота, предаде ВВС.

Служители по сигурността на САЩ изразиха загриженост, че приложението, собственост на китайската фирма ByteDance, може да се използва за събиране на личните данни на американците.

TikTok отрече обвиненията, че е контролиран или споделя данни с китайското правителство.

Бързо разрастващото се приложение има до 80 милиона активни месечни потребители в Америка и забраната ще бъде основен удар за ByteDance.

Говорител на TikTok отказа коментар за забрана на Тръмп, но заяви, че американските медии са "уверени в дългосрочния успех на TikTok" в САЩ.

Популярността на платформата избухна през последните години, предимно при хора под 20 години.  Те използват приложението, за да споделят 15-секундни видеоклипове, към които често включват синхронизиране на устни към песни, комедийни процедури и необичайни трикове за редактиране.

След това тези видеоклипове са достъпни както за последователи, така и за непознати. По подразбиране всички акаунти са публични, въпреки че потребителите могат да ограничат качването до одобрен списък с контакти.

Тагнато в: TikTok , Доналд Тръмп

Последни новини

Общо гласували: 214

Анкета

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ РАЗЧИСТВАНЕТО НА КРЪСТОВИЩАТА В СТРАНАТА ОТ ПАЛАТКИТЕ НА НЯКОИ ПРОТЕСТИРАЩИ?
Да
208 гласували / 97.2%
Не
6 гласували / 2.8%
Нямам отношение
0 гласували / 0%