ПОРЕДЕН ДЕН НА БЛОКАДИ: МЪЖ ОПИТА ДА ЗАПАЛИ ПАЛАТКА НА ПРОТЕСТИРАЩИТЕ

Автор: 5 GmediA 12:07, 1 август 2020
Източник: Снимка: Георги Димитров, Нова телевизия

Поредна нощ на протести и поредна сутрин на блокирани столични кръстовища.

Затворени остават „Орлов мост“ и „Цар Освободител“ в района между Президентството и бившия Партиен дом. През тези две места автомобили и превозни средства от градския транспорт продължават да не се допускат, а патрули на СДВР отклоняват трафика и регулират движението.

Протестиращите пропускат единствено линейки на Спешната помощ.

Исканията им вече над 3 седмици остават непроменени – оставка на правителството, ръководено от премиера Бойко Борисов, както и на главния прокурор Иван Гешев. От вчера настояват и за оставката на шефа на КПКОНПИ Сотир Цацаров.

Протестиращите са започнала и символична благотворителна кампания по събирането на тухли четворки, с които, според тях, може да бъде построен чисто нов затвор за всички корумпирани политици в България, предаде БГНЕС.

Прекаралите нощта на палатковия лагер на „Орлов мост“ сигнализираха за провокатор, който в късните часове се е опитал да запали една от шатрите им. Тя веднага е била изгасена, а мъжът задържан от органите на реда, разказват протестиращите.

Вчера на "Орлов мост" бившият пиар на районната община в Младост Петър Кърджилов беше задържан, след като заля с вода възрастна дама, изразяваща недоволството си срещу блокадите. Тя, от своя страна, го удари с бастуна си.

Движението в центъра на София остава затруднено. Тази вечер протестите продължават, а майките от „Системата ни убива“ организират автошествие до Банкя.

Последни новини

Общо гласували: 1

Анкета

БИХТЕ ЛИ СИ ПОСТАВИЛИ ВАКСИНА СРЕЩУ COVID-19?
Не
1 гласували / 100%
Да, категорично
0 гласували / 0%
Все още не съм решил(а)
0 гласували / 0%