В МОМЕНТА В СТРАНАТА ИМА 38 ТЕЖКИ СЛУЧАИ НА КОНФЛИКТИ ЗА РОДИТЕЛСКИ ПРАВА

Автор: 5 GmediA 13:06, 1 август 2020
Източник: Източник: Труд

Взети са мерки относно родителския конфликт за деца в Елин Пелин. Социалният министър Деница Сачева каза пред бТВ, че Агенцията за защита на детето веднага се е самосезирала, когато е видяла клипа, в който майката твърди, че бащата отвлича нейното дете. В момента се правят проверки по случая и има постановени глоби. Родителските права са присъдени на майката, но последният път, когато по-голямото дете е било при бащата и то е трябвало да бъде върнато на майката, тя не се е появила, каза социалният министър, която не поиска да навлезе в детайли по конкретния случай, но съобщи, че децата са вече на сигурно място и се работи със семейството.

БАЩА СЕ ОПИТА ДА ОТНЕМЕ НАСИЛА ДЕТЕТО СИ ОТ МАЙКАТА, ДАЗД СЕ САМОСЕЗИРА (ВИДЕО)

Работи се по създаването на режим за съвместно виждане, "най-вероятно в тази ситуация ще има ново съдебно решение, което да постанови къде да останат децата, в случая могат да бъдат оставени при другия родител - бащата", каза Сачева.

"Случаят е известен на социалните работници. Към момента в страната има 38 подобни тежки случаи на конфликти – нека родителите да търсят общо решение в полза на децата, защото такива пораженията оставят у децата за цял живот", призова министърът.

Последни новини

Общо гласували: 18

Анкета

БИХТЕ ЛИ СИ ПОСТАВИЛИ ВАКСИНА СРЕЩУ COVID-19?
Не
10 гласували / 55.56%
Да, категорично
6 гласували / 33.33%
Все още не съм решил(а)
2 гласували / 11.11%