САМОЛЕТ, ПРЕТОВАРЕН С КОКАИН, КАТАСТРОФИРА ПРИ ИЗЛИТАНЕ

Автор: 5 GmediA 09:46, 2 август 2020

Малък самолет, претоварен с кокаин, катастрофира при излитане на път за Австралия, съобщи полицията в събота. Катастрофата разкри криминален синдикат в Мелбърн и доведе до арестуването на петима мъже с предполагаеми връзки с италианската мафия, съобщи Си Ен Ен.

Самолетът Cessna, който беше натъпкан с повече от 500 килограма кокаин, падна, докато се опита да напусне отдалечено летище в Папуа Нова Гвинея на 26 юли.

Австралийската федерална полиция заяви, че "алчността играе значителна роля в дейността на синдиката" и добави, че "не може да изключи, че теглото на кокаина е повлияло на способността на самолета да се издигне“.

Петима заподозрени бяха арестувани в Куинсленд и Виктория през последните дни и са обвинени в конспирация за внос на над 500 килограма кокаин и редица свързани престъпления. Всеки е изправен пред максимална присъда от затвор, ако бъде осъден. Пилотът също беше арестуван два дни по-късно, след като се предаде в полицията.

Общата му стойност на открития кокаин се оценява на около 80 милиона австралийски долара (57 милиона щатски долара), което е еквивалент на около 500 000 улични сделки.

"При съществуващи междудържавни ограничения за пътуване поради COVID-19 опитът за внос на незаконни наркотици в Австралия показва колко опортюнистична и алчна може да бъде организираната престъпност", заяви в изявление заместник-комисарят австралийската федерална полиция Иън Маккартни.

Последни новини

Общо гласували: 214

Анкета

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ РАЗЧИСТВАНЕТО НА КРЪСТОВИЩАТА В СТРАНАТА ОТ ПАЛАТКИТЕ НА НЯКОИ ПРОТЕСТИРАЩИ?
Да
208 гласували / 97.2%
Не
6 гласували / 2.8%
Нямам отношение
0 гласували / 0%