РАЗСЛЕДВАНЕТО ПРИКЛЮЧИ: ТРЪМП НЕ Е ЗАГОВОРНИЧИЛ С РУСИЯ

Автор: 5 GmediA 22:57, 24 март 2019
Източник: БГНЕС

Американският президент Доналд Тръмп не е сътрудничил с руското правителство по време на кампанията си през 2016 година. Няма данни, които да уличават и неговия предизборен щаб в същото, съобщиха световните информационни агенции,позовавайки се на обобщение на доклада на специалния прокурор по случая Робърт Мълър. 

Няма данни нито да е извършил престъпление, нито да е невинен по случая. Не може и да се заключи дали се е опитвал да влияе на правосъдието. Такива са заключенията от доклада.

Заключението на Мълър е направено след продължило почти 2 години разследване. За тези 22 месеца, екипът на Мълър е изпратил 2800 призовки, разпитал е 500 свидетели, издал е почти 500 заповеди за обиск и повече от 230 заповеди за подслушване. Изпратени са били и 13 искания за информация към чуждестранни правителства.

Екипът на специалния прокурор повдигна обвинения на 34 души, сред които шестима бивши сътрудници на Тръмп, на шестима руснаци и на три компании. Нито един от тях не е обвинен за връзки между кампанията на президента и Москва.

Конглесменът Джери Надлер, член на юридическата комисия в Камарата на представителите подчерта, че докладът не изключва възможността Тръмп да е възпрепятствал правосъдието.  "Бар казва, че президентът може да е действал, за да възпрепятства правосъдието, но че за повдигане на обвинение“ са нужни доказателства за всички елементи на вината.

При все това прессекретарят на Белия дом СараСандърс описа изводите от доклада като „тотално и абсолютно оневиняване на президента“.

Адвокатът на Тръмп,Руди Джулиани каза, че докладът е "по-добър, отколкото се очакваше".

От руска страна коментираха, че все още не са запознати с документите. Това е заявил говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Последни новини

Общо гласували: 17

Анкета

КЪДЕ ЩЕ ПОЧИВАТЕ ТОВА ЛЯТО?
Нямам финансова възможност за почивка
10 гласували / 58.82%
На планина
4 гласували / 23.53%
На българското Черноморие
3 гласували / 17.65%