ХИЛЯДИ СЕ ПОДПИСАХА ПОД ПЕТИЦИЯ ЗА ИМПИЙЧМЪНТ НА ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ

Автор: 5 GmediA 09:41, 11 август 2020
Източник: Президентство

Недоволни граждани пуснаха петиция с искане за импийчмънт на президента Румен Радев. Под нея са събрани подписите на хиляди българи, разочаровани от държавния глава, а текстът гласи следното:

"ДО КОГА ЩЕ ГО ТЪРПИМ?! Откакто заема длъжността президент, ТОЙ успя да наложи невиждан хаос в отношенията между институциите, незачитане на парламента, неспазване на Конституцията на Република България и йерархията на властите. ТОЙ призовава народа към метеж. Призовава за външна политика, отдалечаваща я от Европейския съюз и от водещите партньорски страни в НАТО и приближаваща я към недемократични режими в очевидно противоречие с националния интерес. ТОЙ работи против държавата си, солидаризирайки се с главната опозиционна партия БСП (бивша комунистическа).

Тези провокации на Радев не може и не трябва да останат без последствия. Не може на върха на държавата да има прокремълски провокатор, който вместо да обединява, да разделя нацията с хибридните си изяви. Не може той да е главнокомандващ на въоръжените сили. Това е въпрос на национална сигурност. С позициите си Радев ясно показа от коя страна на разделителната линия в съвременния свят стои и това не е на страната на България. Или си за България, или си за сегашния й президент! Среден път няма! ИМПИЙЧМЪНТ – СЕГА!!!".

Aтлaнтичecкият cъвeт в Бългaрия cъщo ce приcъeдини към пeтициятa зa импийчмънт нa прeзидeнтa Рaдeв. 

"Тoзи чoвeк e oпacнocт зa eврoaтлaнтичecкия път нa Бългaрия! Тoй нямa нитo цeннocтния, нитo мoрaлния, нитo упрaвлeнcкия, нитo пoлитичecкия кaпитaл, зa дa cфoрмирa cлужeбнo прaвитeлcтвo. OCТAВКA!", написаха атлатиците във Фейсбук. 

Последни новини

Общо гласували: 18

Анкета

БИХТЕ ЛИ СИ ПОСТАВИЛИ ВАКСИНА СРЕЩУ COVID-19?
Не
10 гласували / 55.56%
Да, категорично
6 гласували / 33.33%
Все още не съм решил(а)
2 гласували / 11.11%