ТАЗГОДИШНИЯТ МАРАТОН В ПАРИЖ Е ОТМЕНЕН

Автор: 5 GmediA 16:15, 12 август 2020
Източник: 5GMedia

Тазгодишният маратон на Париж беше отменен, съобщиха организаторите на надпреварата, тъй като Франция се бори срещу нова вълна на случаи на коронавирус в страната. Съревнованието беше изместено за 15 ноември, след като беше първоначално насрочено за 5 април.

Изправени пред трудностите, че много състезатели, особено тези идващи от чужбина, обявиха, че са налични за 15 ноември, решихме, че ще бъде по-лесно и просто да организираме турнира догодина. Шнайдер Електрик Маратон дьо Парис 2020 е отменен. Ще се видим през 2021“, се казва в изявлението на организаторите в Туитър.

Припомняме, че маратоните в Ню Йорк, Бостън, Чикаго и Берлин вече бяха отменени, а Лондон обяви, че ще проведе състезание само за елитни състезатели, защото според организаторите няма да бъде безопасно да участват 45 000 бегачи. Двубоят между кениеца Елиуд Кипчоге – първият мъж в света, счупил двучасовата бариера на маратона във Виена, и етиопеца Кенениса Бекеле ще се проведе на затворена писта в английската столица. При жените ще участва миналогодишната шампионка от Кения Бригид Косгей. /БГНЕС

Тагнато в: маратон , Париж

Последни новини

Общо гласували: 32

Анкета

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ ПРЕДПРИЕТИТЕ ОТ МОН МЕРКИ СРЕЩУ COVID-19 В УЧИЛИЩАТА?
Дори ми се струват прекалени
13 гласували / 40.63%
Да, напълно
11 гласували / 34.38%
Не, предпочитам дистанционно образование за децата си
7 гласували / 21.88%