БИВШИЯТ МИНИСТЪР ТРАЙЧО ТРАЙКОВ СПЕЧЕЛИ ДЕЛОТО СРЕЩУ КПКОНПИ НА ПЪРВА ИНСТАНЦИЯ

Автор: 5 GmediA 16:34, 12 август 2020
Източник: БНР

Бившият министър на икономиката и енергетиката в правителството "Борисов 1", а сега кмет на район "Средец" в София от "Демократична България" Трайчо Трайков осъди Антикорупционната комисия (КПКОНПИ). Той беше обвинен в конфликт на интереси заради това, че като министър е отдал концесия на "Каолин" - предприятие, в което е притежавал акции. КПКОНПИ трябва да плати 99 639 лв. 

Изводът, направен в решението на съда е, че конфликтът на интереси, мотивиран от КПКОНПИ по отношение на Трайков, очевидно е с цел, различена от заложеното в закона.

В предаването "12+4" Трайков беше категоричен, че каквото и да е решение на съда не може да му възстанови претърпените щети - морални, репутационни и материални:

"Ролята на подобни дела е да послужат като предупреждение против такива произволни решения на държавните органи в бъдеще".

Трайков обясни, че е завел това дело чак през 2019-а година, защото тормозът над него е продължил:

"С наказателното дело и със запорите на КПКОНПИ. Реших, че единствената нормална реакция на човек, който е в тази ситуация, е да си търси правата по законен начин".

Искът е заведен във време, в което Сотир Цацаров още не е бил станал председател на Антикорупционната комисия, уточни Трайчо Трайков и добави:

"Той сега може да покаже дали го е грижа за разхитените пари на данъкоплатците - като се откаже от обжалване. Защото обжалването ще бъде загубено, но означава още хонорари и т.н.".

Последни новини

Общо гласували: 32

Анкета

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ ПРЕДПРИЕТИТЕ ОТ МОН МЕРКИ СРЕЩУ COVID-19 В УЧИЛИЩАТА?
Дори ми се струват прекалени
13 гласували / 40.63%
Да, напълно
11 гласували / 34.38%
Не, предпочитам дистанционно образование за децата си
7 гласували / 21.88%