РАДАН КЪНЕВ ВНЕСЕ В ЕВРОПАРЛАМЕНТА ИСКАНЕ ЗА ПЛЕНАРЕН ДЕБАТ ЗА ИНСТИТУЦИОНАЛНАТА КРИЗА В БЪЛГАРИЯ

Автор: 5 GmediA 11:51, 14 август 2020
Източник: Клуб Z

Евродепутатът от ДСБ/ЕНП Радан Кънев e внесъл в деловодството на Европейския парламент искане, подкрепено от 55 европейски депутати, за пленарен дебат за институционалната криза в България. Това съобщи той във Фейсбук.

"Днес внесох в деловодството на Европейския парламент искане, подкрепено от 55 европейски депутати, за пленарен дебат за институционалната криза в България. Поставям на Европейската комисия следните въпроси за дебат:

  • Как Комисията оценява настоящата ситуация в България по отношение на свободата на медиите, антикорупционните реформи и независимостта на съдебната система?
  • Какви инструменти могат да бъдат задействани на равнище ЕС, за да се предотврати по-нататъшното влошаване на принципите на правовата държава в България?
  • Какви конкретни стъпки е предприела Комисията по отношение на България и какви допълнителни препоръки могат да бъдат ефективни за подобряване на ситуацията?

Ще положа нужните усилия, в т.ч. политически дебат в рамките на групата на ЕНП, Председателският съвет на ЕП да включи дебата в дневния ред на пленарната зала".

 

Последни новини

Общо гласували: 32

Анкета

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ ПРЕДПРИЕТИТЕ ОТ МОН МЕРКИ СРЕЩУ COVID-19 В УЧИЛИЩАТА?
Дори ми се струват прекалени
13 гласували / 40.63%
Да, напълно
11 гласували / 34.38%
Не, предпочитам дистанционно образование за децата си
7 гласували / 21.88%