МАДЕЙРА, РОДНИЯТ ОСТРОВ НА РОНАЛДО: ЗНАЯТ КАК ДА ПРАВЯТ ТУРИЗЪМ, БЕЗ НИКАКВО СЪМНЕНИЕ

Автор: 5 GmediA 14:11, 24 август 2020
Източник: 5GmediA

Да ви разкажа малко за Мадейра...

Мадейра е автономна област на Португалия; архипелаг, състоящ се от 4 острова в северозападната част на атлантическото крайбрежие на Африка. Той е известен с едноименното си вино и с топлия си субтропичен климат.

Главният остров Мадейра е вулканичен, с високи скали, с каменисти плажове и със селища, “накацали” по делтата на река Fajã.

Столицата Фуншал има няколко ботанически градини и е известен със своето пристанище, както и с впечатляващите новогодишни фойерверки.

Тук навремето са идвали за здравословно възстановяване кралски особи, между които най-известната е императрица Сиси.

Площта му е 801 кв.км, а населението му е около 300 000 души.

На остров Мадейра е роден световноизвестният футболист Кристиано Роналдо. Тук все още си живее майка му, а една от сестрите му държи бутика CR7.

Ние идваме на почивка в Мадейра за трети път, последният - преди 4 години. Темповете на строителство са заплашителни, по мое мнение. Близо до центъра на Фуншал се изгражда огромен хотел Savoy Palace, който навярно ще има 1000 стаи. И без друго, всичко около плажната ивица е претъпкано. Така че, бетонирането на морските курорти явно не е само български проблем.

За наш късмет, Стефан още първия път избра чудесен хотел, встрани от шумотевицата, съвсем близо до Камара де Лобош, на първа линия и с великолепно поддържана градина. Хотелът ни е част от международната верига #Pestana.

Наскоро в Мадейра отвори врати супер-модерен хотел Pestana CR7, на който съсобственик е Роналдо.

Тъй като сме били два пъти и в континентална Португалия, смятам моята възхита от португалците за напълно обоснована - мили и добронамерени хора, готови да се отзоват на помощ или просто да поговорят приятелски - като задължително ще похвалят страната си и ще ви препоръчат местните курорти, ястия и напитки.

Знаят как да правят туризъм, без никакво съмнение!

Мадейра,

Соня Колтуклиева

Тагнато в: остров Мадейра

Последни новини

Общо гласували: 38

Анкета

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ ПРЕДПРИЕТИТЕ ОТ МОН МЕРКИ СРЕЩУ COVID-19 В УЧИЛИЩАТА?
Да, напълно
15 гласували / 39.47%
Дори ми се струват прекалени
15 гласували / 39.47%
Не, предпочитам дистанционно образование за децата си
7 гласували / 18.42%