ЕСТОНИЯ: НЕ СЕ ПРИЕМАТ МОЛБИ ЗА ПОСТОЯННО ПРЕБИВАВАНЕ И РАБОТНИ ВИЗИ ДО КРАЯ НА ГОДИНАТА

Автор: 5 GmediA 11:52, 7 септември 2020
Източник: Източник: PPA

Кандидатите за разрешение за пребиваване с цел работа и предприемачество в Естония няма да могат да си запазят час в офисите на службата на полицията и граничната охрана, докато не бъде установена имиграционната квота за 2021 година.

Лиис Валк, съветник-експерт към полицията и граничната охрана, каза: „Обикновено даваме възможност на чужденци, които искат да кандидатстват за разрешение за пребиваване с цел работа, да резервират среща за декември три месеца предварително, тоест още през септември. Тази година трябва да отложим отварянето на календара за резервации, тъй като имиграционната квота за 2021 г. ще бъде определена по-късно. "

"Календарът за резервации ще бъде отворен, когато основата и обемът на заявленията за разрешителни за пребиваване станат ясни", каза тя. „Информация относно забавеното отваряне на календара за резервации ще бъде изпратена по имейл до всички работодатели, които са били в контакт с нас в това отношение.“

Чужденците, които искат да подадат заявлението си на база, несвързана с имиграционната квота, например за целите на обучение или пребиваване при член на семейството, вече могат да го направят сега и срещите са на разположение през септември, октомври и ноември.

Заявленията за разрешение за пребиваване могат да се подават само въз основа на уговорена среща.

Имиграционната квота за 2020 г. беше 1314 и вече беше изпълнена в началото на януари. Квотата за 2018 и 2019 беше 1315.

Последни новини

Общо гласували: 37

Анкета

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ ПРЕДПРИЕТИТЕ ОТ МОН МЕРКИ СРЕЩУ COVID-19 В УЧИЛИЩАТА?
Дори ми се струват прекалени
15 гласували / 40.54%
Да, напълно
14 гласували / 37.84%
Не, предпочитам дистанционно образование за децата си
7 гласували / 18.92%