ЦВЕТИ Е НА 1/4 ФИНАЛ, ЩЕ СРЕЩНЕ СЕРИНА УИЛЯМС

Автор: 5 GmediA 10:08, 8 септември 2020
Източник: Twitter

Българката Цветана Пиронкова продължи с великолепните си изяви на тазгодишния US Open, след като надигра в брутален мач, продължил над 2 часа представителката на Франция Ализе Корне с 6:4, 6:7 (5:7) и 6:3. По този начин най-добрата българска тенисистка си завоюва заслужено място на четвъртфиналите, където ще срещне голямата шампионка и хегемон в женския тенис - Серина Уилямс.

Българката сподели очакванията си от мача срещу Серина Уилямс утре, с какво я е променило майчинството и какво е коригирала в играта си.

„Чака ме труден мач. Играх няколко пъти срещу Серина. Не съм печелила срещу нея досега. Да играеш срещу такъв шампион, такава легенда на тениса, очевидно е огромна чест. Наистина очаквам с нетърпение този мач, защото знам, че усещането ще бъде много специално. Да, ще дам всичко от себе си и нямам търпение“, заяви Пиронкова, като добави, че тепърва ще мисли върху тактиката за предстоящия двубой.

 До момента двете са играли четири пъти като активът на пловдивчанката е два спечелени сета, но последната среща е била през 2016 година.

Цвети, Уилямс и Виктория Азаренка пренаписаха историята, след като за първи път в турнир от Големия шлем три майки са на четвъртфинал. Пиронкова призна, че раждането на нейния син Александър е променило много живота и, но също така е помогнало да надгради играта си.

 „Всичко в майчинството, предполагам, че ми е помогнало. Очевидно ставаш различен човек. Вече не се фокусирате толкова много върху себе си, а основно върху детето ви. И предполагам, че това е хубаво нещо. Също така съм много по-организирана. Имам по-голяма психическа устойчивост", добави Пиронкова, която на 13 септември ще навърши 33 години.

Последни новини

Общо гласували: 37

Анкета

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ ПРЕДПРИЕТИТЕ ОТ МОН МЕРКИ СРЕЩУ COVID-19 В УЧИЛИЩАТА?
Дори ми се струват прекалени
15 гласували / 40.54%
Да, напълно
14 гласували / 37.84%
Не, предпочитам дистанционно образование за децата си
7 гласували / 18.92%