СОНЯ КОЛТУКЛИЕВА: ИВО ХРИСТОВ УНИЗИ СЕБЕ СИ С КОМЕНТАРА ЗА КАБАИВАНСКА И СРАВНЕНИЕТО НА ГЕН.РАДЕВ С ГЕН.ДЕ ГОЛ

Автор: 5 GmediA 19:55, 8 септември 2020
Източник: bTV

Уважавам Иво Христов, по-добрият с това име, който беше началник-кабинет на президента Радев, но го напусна, за да стане евродепутат от БСП, заради което Десислава Радева го нарече “предател”.

Иво Христов пише: “Райна Кабаиванска с поддържаща роля в сапунката на Борисов. Патетично.

След войната дошли да ходатайстват пред Де Гол да помилва интелектуалците-колаборационисти. „Тези хора са много талантливи”, казали просителите. „Това е утежняващо вината обстоятелство”, отвърнал генералът“.

Това сравнение е несправедливо и безобразно. Обидно е за интелекта на автора.

Да се сравнява Райна Кабаиванска с подкрепящите френските фашисти и хитлеристките нашественици във Франция е грозно. Да се правят тънки препратки от Румен Радев към Де Гол е нелепо.

Нима се иска много, за да се схване, че Райна Кабаиванска не подкрепи никого, а изрази шока си от безредиците в София и заяви принципна позиция: не може президентът да заема страна в конфликт, в който защитава една малка част от народа - противопоставена на една голяма част от народа. По конституция Президентът трябва да обединява, не да разединява.

.... Добавям: ако иска да заеме страна - президентът Радев да подаде оставка и да поведе народно опълчение; да създаде партия и да се яви на избори. Да вдига юмрук и да насъсква тълпата пред президентството, пазен от гардове; да ругае полицията, гледайки сблъсъците по телевизията в държавната резиденция в Бояна, не е най-голямата смелост на света.

Последни новини

Общо гласували: 32

Анкета

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ ПРЕДПРИЕТИТЕ ОТ МОН МЕРКИ СРЕЩУ COVID-19 В УЧИЛИЩАТА?
Дори ми се струват прекалени
13 гласували / 40.63%
Да, напълно
11 гласували / 34.38%
Не, предпочитам дистанционно образование за децата си
7 гласували / 21.88%