16.3 МИЛИАРДА ДОЛАРА ЗАГУБИ САМО ЗА ЕДИН ДЕН МИЛИАРДЕРЪТ ИЛОН МЪСК

Автор: 5 GmediA 08:54, 10 септември 2020

Нетното богатство на Илон Мъск се стопи с 16.3 млрд. долара във вторник заради поевтиняването на акциите на производителя на електрически автомобили Tesla, съобщава Bloomberg. Това е най-голямото заличаване на стойност от богатство на милиардер в историята по данни на индекса Bloomberg Billionaires Index.

Акциите на Tesla поевтиняха с 21% при вчерашната търговия на Wall Street, задълбочавайки спада от миналата седмица, когато стана ясно, че компанията няма да бъде включена в индекса S&P 500.

Най-богатите хора в света се сблъскват напоследък със сериозни колебания в нетната стойност на богатството си, което притежават, тъй като ритейл трейдърите ускоряват покупките и продажбите на акции.

Главният изпълнителен директор на Amazon Джеф Безос загуби 7,9 млрд. долара във вторник, докато Джун Шаншан добави повече от 30 млрд. долара към своето богатство, което го направи третият най-богат човек в Китай, след като акциите на компанията му за бутилиране на вода поскъпнаха след първичното публично предлагане.

Акциите на Nongfu Spring, чиито бутилки с червени капачки се продават навсякъде в Китай, поскъпнаха с 54% при дебюта си в Хонгконг, като увеличиха състоянието на Джун до 50,9 млрд. долара. Поскъпването на книжата на компанията продължава и в сряда.

Загубата на Мъск и увеличаване на богатството на Джун са най-големите движения, регистрирани от Bloomberg index с изключение на промени в нетното богатство, свързани с развод, преразпределение и наследяване.

Последни новини

Общо гласували: 37

Анкета

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ ПРЕДПРИЕТИТЕ ОТ МОН МЕРКИ СРЕЩУ COVID-19 В УЧИЛИЩАТА?
Дори ми се струват прекалени
15 гласували / 40.54%
Да, напълно
14 гласували / 37.84%
Не, предпочитам дистанционно образование за децата си
7 гласували / 18.92%