COVID-19 В АНГЛИЯ: ПРЕМИЕРЪТ ДЖОНСЪН НАРЕДИ НА БРИТАНСКИТЕ ГРАЖДАНИ ДА ОГРАНИЧАТ МАКСИМАЛНО СОЦИАЛНИТЕ СИ КОНТАКТИ

Автор: 5 GmediA 09:04, 10 септември 2020
Източник: БГНЕС

Британският премиер Борис Джонсън нареди на жителите на страната да ограничат социалните си контакти възможно най-много на фона на нарастващия брой на новозаразени с коронавирус в страната, който заплашва крехкото икономическо възстановяване, съобщава Bloomberg, цитирана от Вloombergtv.

Премиерът въведе забрана за събирането на повече от шестима души заедно в Англия, като призова за съдействие от жителите за забавяне на разпространението на коронавируса с цел избягване на повторно въвеждане на по-строги ограничения, подобни на тези от началото на годината.

“Аз трябва да направя каквото е необходимо, за да преустановя разпространението на вируса и да спася животи”, заяви Джонсън по време на пресконференция в Лондон. “Мерките не са нова национална блокада, целият смисъл от тях е да избегнем нова национална блокада”, добави той.

Премиерът се опитва да постигне баланс между икономическото възстановяване на фона на подновения ръст на новозаразени в Кралството. Великобритания отчита под над две хиляди новозаразени за денонощие за четвърти пореден ден. Британската икономика се сви с рекордните 20,4% през второто тримесечие, а държавният дълг нарасна до над два трилиона паунда (2,6 трилиона долара) за пръв път в историята, отбелязва телевизията.

Премиерът заяви, че правителството “работи здраво”, за да увеличи капацитета на тестване до 500 хиляди теста на ден до края на октомври, но призова хората да си направят тест, само ако имат симптоми на Covid-19, предава BBC.

Той добави, че иска да използва нови тестове “в близко бъдеще”, за да се идентифицират хората, които не са заразени, така че да могат да живеят “по по-нормален начин”.

По думите на Джонсън този вид тестове ще са говоти за около 90 или дори 20 минути, като милиони ще бъдат правени ежедневно - усилие, с което да се възстанови нормалния начин на живот, преди ваксина или лечение на заразата да станат налични.

Последни новини

Общо гласували: 18

Анкета

БИХТЕ ЛИ СИ ПОСТАВИЛИ ВАКСИНА СРЕЩУ COVID-19?
Не
10 гласували / 55.56%
Да, категорично
6 гласували / 33.33%
Все още не съм решил(а)
2 гласували / 11.11%