НАВАЛНИ ДИША САМ, СМЯТА ДА СЕ ВЪРНЕ В РУСИЯ

Автор: 5 GmediA 16:25, 15 септември 2020
Източник: БГНЕС архив

Руският опозиционер Алексей Навални, който е настанен в берлинската клиника "Шарите", публикува в социалните мрежи първата си снимка, откакто излезе от кома. „Привет, това е Навални. Липсвате ми. Аз все още почти нищо не умея, но вчера успях цял ден да дишам сам. Съвсем сам. Никаква странична помощ, дори най-прост вентил в гърлото не съм използвал. Много ми хареса. Удивителен, недооценен от мнозина процес. Препоръчвам го“ , написа Навални в Instagram.

Той публикува снимка от болничната стая, на която е заобиколен от семейството си.

По-рано днес „Ню Йорк Таймс“, позовавайки се на високопоставен служител на германските служби за сигурност, пожелал анонимност, обяви, че Навални не възнамерява да остане в Германия и планира да се върне в Русия, за да продължи предишните си дейности.“Той не планира да емигрира в Германия. Той иска да се върне у дома в Русия и да продължи мисията си”, цитира РИА Новости източника, който очертава съдържанието на разговора на блогъра с представител на прокуратурата на Германия. По време на разговора Навални отказал да участва в съвместно разследване на случилото се с него, уточнява източникът на изданието.

Навални е хоспитализиран в Омск на 20 август, след като му прилошава на борда на самолет за Москва от Томск. По-късно е транспортиран в Берлин и откаран в клиниката Шарите. Изследванията, направени там, показаха, че опозиционният политик най-вероятно е отровен с вещество, което може би е „Новичок“.

Информацията за вероятното отравяне на Навални, който е критик на президента Владимир Путин, доведе до обтягане на двустранните отношения между Германия и Русия. В Берлин заговориха за санкции, а също така и за замразяване на проекта за газопровод „Северен поток-2“.

Тагнато в: Алексей Навални

Последни новини

Общо гласували: 135

Анкета

ЩЕ УСПЕЕ ЛИ ПАРТИЯТА НА СЛАВИ ТРИФОНОВ ДА СЪСТАВИ ПРАВИТЕЛСТВО?
Надявам се да успее
65 гласували / 48.15%
Не
61 гласували / 45.19%
Да
8 гласували / 5.93%