ГЛАВНИЯТ СЕКРЕТАР НА МВР Е РАЗПОРЕДИЛ КОМПЛЕКСНА ПРОВЕРКА ЗА УНИФОРМЕНОТО ОБЛЕКЛО НА ПОЛИЦАИТЕ

Автор: 5 GmediA 20:03, 15 септември 2020
Източник: Архив

Със своя заповед главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов е разпоредил извършване на комплексна проверка във всички областни дирекции на страната и в СДВР относно спазването и изпълнението от полицейските служители на Наредбата за униформеното облекло и работното облекло за служебно ползване в МВР от 24.08.2015 г. и на Наредбата за реда за употреба на физическа сила и помощни средства от служителите на МВР от 14.03.2017 г., съобщават от МВР.

Изпълнението на заповедта е възложено на директорите на областните дирекции и на СДВР, а контролът по изпълнението - на директора на Главна дирекция "Национална полиция".

Директорите на областните дирекции и на СДВР следва да организират и провеждането на строеви прегледи, при които да бъде установено има ли нарушения при използването на пагоните, емблемите, отличителните знаци и надписите по униформеното облекло.

В репортаж на бТВ от големия протест, който беше разгонен с груба сила, се вижда, че един от полицаите, ангажиран в охраната на протеста, използва бокс срещу демонстранти. В социалните мрежи се появиха снимки на служители на реда, на чиито униформи има поставени значки и лепенки със смущаващи изображения и послания, които се използват от крайно десни групи по света.

Репортерът на "Сега" Мартин Георгиев бе извикан в сряда на полицейски разпит заради изпратени писмени въпроси до пресцентъра на МВР по същата тема.

Последни новини

Общо гласували: 135

Анкета

ЩЕ УСПЕЕ ЛИ ПАРТИЯТА НА СЛАВИ ТРИФОНОВ ДА СЪСТАВИ ПРАВИТЕЛСТВО?
Надявам се да успее
65 гласували / 48.15%
Не
61 гласували / 45.19%
Да
8 гласували / 5.93%