FACEBOOK ПУСКА НА ПАЗАРА „ИНТЕЛИГЕТНИ ОЧИЛА“ RAY-BAN ПРЕЗ 2021 ГОДИНА

Автор: 5 GmediA 14:32, 17 септември 2020
Източник: Facebook

Facebook пуска на пазара първия си чифт потребителски интелигентни очила през следващата година. Те бъдат марков продукт на Ray-Ban. Това съобщение беше направено от главния изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг в презентация, откриваща конференция за разработчици, посветена на платформата си за виртуална реалност Oculus.

„Те ще бъдат следващата стъпка по пътя към очилата с добавена реалност и също ще изглеждат доста добре“, каза Зукърбърг.

Няма много налична информация за това какви функции ще имат тези очила, но от Facebook казаха пред The ​​Verge, че устройството няма да бъде AR устройство и няма да има вграден дисплей от какъвто и да е вид. С това изглежда, че това предстоящо устройство може да е подобно на Snap Spectacles или Echo Frames.

От компанията на Зукърбърк посочват, че тези потребителски интелигентни очила ще бъдат стъпка към цялостната им работа върху AR, която включва експерименталния изследователски прототип, наречен Project Aria.

От този месец Facebook заяви, че ще започне да тества Aria със служители и изпълнители на Facebook, за да „извади трудни проблеми около области като видеозапис и дизайн на поверителност“.

Последни новини

Общо гласували: 5

Анкета

СЪГЛАСНИ ЛИ СТЕ С ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ, ЧЕ БЮДЖЕТЪТ ЗА 2021 Г. Е ЛОШ, ЗАЩОТО СЕ ДАВАТ ПОВЕЧЕ ПАРИ ЗА ПЕНСИИ И ПОМОЩИ?
Не
3 гласували / 60%
Да
2 гласували / 40%
Не мога да преценя
0 гласували / 0%