ЧЕРЕН РЕКОРД ПО НОВОЗАРАЗЕНИ С КОВИД ВЪВ ФРАНЦИЯ И ВЕЛИКОБРИТАНИЯ

Автор: 5 GmediA 08:41, 25 септември 2020
Източник: 5GMedia

Рекорден брой заразени с коронавирус за денонощие отчете Франция.

Френската здравна агенция съобщи в четвъртък вечерта, че в страната са регистрирани 52 нови смъртни случая и има над 16 000 нови случая на заразата, съобщава АП.

Броят на новите инфекции - 16 096 спрямо 13 072 предния ден - е сред най-високите регистрирани цифри във Франция от началото на пандемията, според Public Health France.

Рекорд по новозаразени беше отбелязан и във Великобритания – над 6 600 души са дали положителна проба за КОВИД-19. 

  • Отделни данни показват, че три пъти повече хора са дали положителни резултати за Covid-19 в Англия според последните седмични данни в сравнение с края на август.
  • Приложението за проследяване на контакти, пуснато в „повратна точка“, е засегнато от технически затруднения в рамките на часове след пускането му.

Франция подобно на Великобритания ограничава работното време на баровете и заведенията до 22:00 ч.

Германия разшири списъка с рискови от зараза региони.

Европейския център за контрол и превенция на заболяванията предупреди, че ситуацията с коронавируса в България и още 6 европейски държави буди голямо безпокойство. Причината е увеличаващият се брой случаи сред възрастните хора, които са най-рисковата група, отбелязва бТВ.

Индия съобщи за още 86 052 случая на коронавирус през последните 24 часа, тенденция на спад, като броят на излекуваните надвишава ежедневните инфекции тази седмица.

Министерството на здравеопазването повиши потвърдената обща сума на заразени в страната до над 5,8 милиона в петък. Министерството съобщи, че през последните 24 часа са загинали още 1141 души, общо 92 290.

Очаква се Индия да се превърне в най-тежко засегнатата държава от пандемията до седмици, надминавайки САЩ, където са заразени над 6,9 милиона души.

Ето какво още трябва да знаем за избухването на коронавируса:

- Вирусът попречи на карнавала в Рио, за първи път от век

- Китайска компания казва, че ваксината срещу коронавирус ще бъде готова до началото на 2021 г.

- Израел предприе още по-строги мерки за второто заключване в цялата страна, тъй като случаите на коронавирус продължават да растат. Кабинетът гласува в четвъртък да затвори всички несъществени предприятия, включително пазарите на открито.

- Швейцарските здравни власти са разпоредили карантина за 2500 ученици в престижно училище за хотелиерство след „значителни огнища“ на COVID-19, за които се подозира, че са страничен продукт от купоните извън университета.

- Здравните власти призовават жителите на Мадрид да се подготвят за трудни седмици напред, тъй като продължителното разпространение на коронавирус, което силно удря испанската столица, доведе до ръст на общия брой на инфекциите в страната до 700 000 заразени.

- Канада навлезе във втора вълна от инфекции, заяви премиерът Джъстин Трюдо, като предупреди, че страната е на ръба, ако хората не следват насоките за общественото здраве.

Последни новини

Общо гласували: 7

Анкета

СЪГЛАСНИ ЛИ СТЕ С ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ, ЧЕ БЮДЖЕТЪТ ЗА 2021 Г. Е ЛОШ, ЗАЩОТО СЕ ДАВАТ ПОВЕЧЕ ПАРИ ЗА ПЕНСИИ И ПОМОЩИ?
Не
4 гласували / 57.14%
Да
3 гласували / 42.86%
Не мога да преценя
0 гласували / 0%