ВИЦЕПРЕМИЕРЪТ КАРАКАЧАНОВ: БЕЗУСЛОВНА КАПИТУЛАЦИЯ НА ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО НЯМА ДА ИМА

Автор: 5 GmediA 13:42, 28 септември 2020
Източник: БГНЕС

„Никога не съм харесвал хора, които са били в една партия, благодарение на тази партия са станали както се казва „човеци“, както имаше един виц навремето „от парче месо са станали хора“, ползвали са облагите и властта на тази партия, след което създават друга партия и се опитват да критикуват тази партия, която ги е направила хора. Казвам го не по конкретния случай с Цветанов, а защото и аз съм бил жертва на подобни хора“. Това каза за „Канал 3“ вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов относно новия политически проект на бившия втори в ГЕРБ Цветан Цветанов.

Каракачанов допълни: „…взел си го от „парче месо“, изграждал си го, финансирал си му специализации, плащал си му заплати да върши някаква работа и в някакъв момент, когато решава, че е велик и неоценим, започва да плюе в кладенеца, от който е пил вода. Подобен е и този случай, но аз мисля, че гражданите и избирателите в България издават своите присъди по време на избори, но „нова партия, нов късмет“.

Вицепремиерът коментира и протестите срещу правителството:

„Какво означава, ако в момента на площадите излизат няколко хиляди човека или няколко десетки хиляди, от 7 милиона население, че това са единствените Демократично мислещи хора? Тези, които не излизат на площада, те не са ли демократично мислещи, или може би не са? А не протестират ли тези граждани за някои практики, за които този, който отправя това послание към тях, няма лична заслуга да протестират хората? Мисля си просто на глас философски“.

Министърът на отбраната отбеляза, че на опозицията и на част от набедилите се за лидери на опозицията, не се харесва предложението за диалог. „Те смятат, че сегашното правителство трябва безусловно да капитулира, това няма как да стане. Безусловна капитулация се нарича терминът, когато безусловно победеният противник няма друг ход, но когато едно правителство 3 и половина години повишава доходите, върши немалко добри неща, когато има и немалка подкрепа в обществото, да настояваш за безусловна капитулация не ми изглежда разумно желание“, подчерта Красимир Каракачанов.

 

 

 

Последни новини

Общо гласували: 7

Анкета

СЪГЛАСНИ ЛИ СТЕ С ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ, ЧЕ БЮДЖЕТЪТ ЗА 2021 Г. Е ЛОШ, ЗАЩОТО СЕ ДАВАТ ПОВЕЧЕ ПАРИ ЗА ПЕНСИИ И ПОМОЩИ?
Не
4 гласували / 57.14%
Да
3 гласували / 42.86%
Не мога да преценя
0 гласували / 0%