ОТЦЕПНИЦИТЕ ОТ БСП ИСКАТ ДА СЕ ПРИСЪЕДИНЯТ КЪМ НЕЗАВИСИМИТЕ ДЕПУТАТИ В ПАРЛАМЕНТА

Автор: 5 GmediA 10:36, 30 септември 2020
Източник: БГНЕС

Шестимата депутати от БСП, които вчера обявиха, че ще напуснат парламентарната група на левицата, са изпратили официално уведомление до председателя на Народното събрание. Те настояват да преминат в групата на независимите народни представители.

От парламентарната група на левицата си тръгват Лало Кирилов, Димитър Стоянов, Георги Андреев, Николай Иванов,Красимир Янков и Валери Жаблянов. Янков и Жаблянов са бивши кандидати за лидерския пост, които след пряк вот на партийните членове загубиха битката с Нинова.

"Не съм безпартиен народен представител, аз съм независим народен представител нечленуващ в парламентарна група. Решението което взехме с моите другари е мотивирано от желанието да се запази същността, импулса, дълбокият смисъл на лявата политическа идея. Всичко това ни беше отнето от групата на госпожа Нинова. Оставаме съмишленици, ние сме опозиция на сегашното управление и ще останем такива. Ще отстояваме прогросивните политически идеи", обяви от парламентарната трибуна Валери Жаблянов.

Последни новини

Общо гласували: 4

Анкета

ВАКСИНИРАХТЕ ЛИ СЕ СРЕЩУ COVID-19?
Не и няма да го направя
3 гласували / 75%
Да
1 гласували / 25%
Все още не, но ще се ваксинирам
0 гласували / 0%