МИНИСТЪР ВЪЛЧЕВ КЪМ УЧИТЕЛИТЕ: БЛАГОДАРЕНИЕ НА ВАС СИСТЕМАТА ПРЕМИНАВА УСПЕШНО ПРЕЗ ПАНДЕМИЯТА ОТ КОРОНАВИРУС

Автор: 5 GmediA 11:00, 5 октомври 2020
Източник: wikipedia

На 5 октомври отбелязваме Световния ден на учителя. Дата се почита, както у нас, така и в над 100 държави по света.

През 2020-а темата на празника е "Учителите: Водещи в криза, преосмислящи бъдещето".

„Задължително условие за просперитета и успеха на всяко общество е да цени и почита учителите си“. Това каза просветният министър Красимир Вълчев по повод Международния ден на учителя. Той благодари на учителите за всекидневната работа, за всеотдайността и отговорността в обучението и грижите към децата.

"Резултатите от Вашата многодневна и ежечасова работа в голямата си част са неосезаеми и се проявяват след време, което ги прави трудни за оценяване днес. Когато ние - учениците Ви, пораснем, станем знаещи и можещи хора или успеем, можем да забравим и да не оценим колко много дължим на учителите си. Това прави работа Ви да изглежда неблагодарна“, каза Вълчев.

„Понякога обаче има трудни моменти, като тази година, в които се вижда пряко и веднага трудът на учителя. През 2020 г. Вие показахте завидна реактивност и професионализъм. Показахте, че българското общество може да разчита на Вас. Благодарение на Вас системата преминава успешно през пандемията от коронавирус. Оставате опора и пример както за своите ученици, така и за обществото. Сигурен съм, че родителите и цялото ни общество изпитват чувство на признателност и благодарност към работата Ви", каза още министърът на образованието, цитиран от бТВ.

Той отбеляза, че учителите ще останат незаменими и най-важни за развитието ни като държава и общество.

"Пожелавам Ви да имате силата и търпението да устоявате на предизвикателствата, за да продължавате отговорната си мисия, да се борите за знанието и за бъдещето на нашите деца, както поколения Ваши предшественици са правели преди Вас. Честит празник!", каза Красимир Вълчев.

Последни новини

Общо гласували: 18

Анкета

БИХТЕ ЛИ СИ ПОСТАВИЛИ ВАКСИНА СРЕЩУ COVID-19?
Не
10 гласували / 55.56%
Да, категорично
6 гласували / 33.33%
Все още не съм решил(а)
2 гласували / 11.11%