ТЕОДОР УШЕВ: COVID-19 ИЗКАРА НА ПОВЪРХНОСТТА НАЙ-ГНИЛИТЕ И НАЙ-ПРОТИВОРЕЧИВИТЕ ЧЕРТИ НА ЧОВЕШКИЯ ХАРАКТЕР

Автор: 5 GmediA 08:54, 6 октомври 2020
Източник: Фейсбук, Теодор Ушев

„Смятам, че политизацията е изключително голяма, а поляризацията – непоносима. Това е една от причините ситуацията в България да е такава – токсична“. Това каза пред БГНЕС известният български режисьор, аниматор и графичен дизайнер Теодор Ушев.

Според твореца, чийто късометражен анимационен филм „Сляпата Вайша“ получи номинация за „Оскар“ през 2017 г., хората вече са станали изключително нетолерантни.

Защо се стигна дотук страната ни да се окаже така разделена, пита се той. „Аз имам една теория, че нещата не са само в последните 10 години. Мина много време, в което се случваха определени процеси. В един момент всички те се събраха и концентрираха в нещо като инстантно кафе – всички негативни тенденции се концентрираха, а положителните неща изчезнаха“, смята артистът.

За него най-тревожната истина е, че май сме забравили да бъдем добри.

„Историята с COVID-19 изкара на повърхността най-гнилите и най-противните черти на човешкия характер, както и на човешката народопсихология. И във Америка, и във Франция, навсякъде. Вместо да станем по-добри, ние станахме по озлобени и по-мразещи се самите себе си“, каза още Теодор Ушев.

Според него обществото трябва да преживее някакъв катарзис, за да свърши този процес на разделение, а всичко да приключи положително, макар че на този етап изглежда невъзможно хората просто да плеснат с ръце и да се прегърнат.

А ето и какво написа преди дни в личната си страница във Фейсбук Тео Ушев

 

Тагнато в: Теодор Ушев

Последни новини

Общо гласували: 18

Анкета

БИХТЕ ЛИ СИ ПОСТАВИЛИ ВАКСИНА СРЕЩУ COVID-19?
Не
10 гласували / 55.56%
Да, категорично
6 гласували / 33.33%
Все още не съм решил(а)
2 гласували / 11.11%